Till senaste kommentaren

Vad kan jag ersätta Corn Syrup/Majssirap med?

Hej.
Om jag följer ett amerikanskt recept som kräver sk corn syrup, vad i ert sortiment ska jag då använda?

Kommentarer

  • Hej Daniel,

    Tack för din fråga.
    Eftersom vi inte har majssirap i vårt sortiment så är vi inte heller experter på produkten men efter att ha undersökt den lite noggrannare tror jag att vår vita sirap är den som är mest lik. Den vita sirapen innehåller sackaros som brutits ner till glukos och fruktos medan majssirapen innehåller endast glukos och fruktos, så det är ju inte riktigt samma sak.

    Mitt tips är att du testar med vit sirap och om det inte ger önskad effekt så kan du testa att ersätta majssirapen med vit sirap och en liten del glykossirap.

    Hoppas att detta svaret hjälper dig, annars får du gärna återkomma.
    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Tack för svaret, jag testar mig fram lite och håller tummarna på att jag får till det 😀

    Daniel
  • Hej igen,

    Gör så och lycka till!

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej Daniel,

    Väldigt sent svar men deras Glykossirap om den mestadel består av maltos och glykos kommer att vara mest lik Corn Syrup/Majssirap eftersom Majssirap består av just maltos

    Vänligen,
  • Hej Olle och Daniel,

    Namnet Majssirap/Corn Syrup är väldigt ospecifikt och kan betyda allt från en majsbaserad glukossirap till High Fructose Corn Syrup (HFCS) som är en blandning av glukos och fruktos. Om frågan gäller en produkt liknande HFCS så är vår vita sirap den produkt som mest liknar denna produkt. Om frågan gäller en majsbaserad glukossirap så är vår glykossirap den produkt man kan ersätta majssirapen med. Det betyder att både Olle och vi på Dansukker har rätt 🙂

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Intressant ämne!
    Då undrar jag vilken av era två nämnda produkter som är minst söt i smaken - den vita sirapen eller glykossirapen?
  • Hej Linnea!

    Om man ska jämföra våra varianter Glykossirap som är baserad på vetestärkelse och Vit Sirap, som är baserad på sockerbetor, så har glykossirapen minst söt smak.

    Hälsar Dansukker
    Ann-Louise

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.