Marmelad som blivit för lös.
Hej!
Jag kokade marmelad på blåbär häromdagen och blandade ner 2 msk rom i marmeladen, 1/2 kg bär och 4 hg syltsocker. Marmeladen blev alldeles för lös så jag kokade om den med lite mer syltsocker samt tillsatte 2 gelatinblad. Då blev marmeladen ännu lösare. Jag kanske skulle använt gelésocker istället? Finns det något sätt att rädda marmeladen?
Jannicke
Jag kokade marmelad på blåbär häromdagen och blandade ner 2 msk rom i marmeladen, 1/2 kg bär och 4 hg syltsocker. Marmeladen blev alldeles för lös så jag kokade om den med lite mer syltsocker samt tillsatte 2 gelatinblad. Då blev marmeladen ännu lösare. Jag kanske skulle använt gelésocker istället? Finns det något sätt att rädda marmeladen?
Jannicke
Följ inlägget
0
följare
Så tråkigt med din marmelad.
Eftersom du har kokt om med syltsocker och gelatinblad så är jag osäker på om du kan göra mer nu. Hade du inte lagt i gelatinbladen hade jag rekommenderat att du kokta om marmeladen kraftigt, för att på så sätt koka bort vätska men nu när du har använt gelatinblad så blir jag lite tveksam. Jag vet faktiskt inte om man kan koka om gelatin blad och kan därför inte hjälpa dig, tyvärr.
Hälsar Dansukker