Till senaste kommentaren

Melondessert med flädermousse och bovetecrubles

Kan jag byta ut gelatinet mot gelesocker i detta receptet?

Kommentarer

  • Hej Mia!
    Tack för ditt mail. Det finns ingen omvandlingstabell mellan gelatinblad och Gelésocker Multi. Gelésockret ska kokas tillsammans med den vätskan som man använder, det räcker inte som med gelatin att smälta bladen och blanda ner i exempelvis vispade kalla smeter.

    Mängden gelésocker beror på vilken typ av vätska det blandas med. Till ca 4-5 dl vispgrädde används 1 dl gelésocker. Är vätskan vatten, vin, saft eller juice tar man 2 dl Gelésocker Multi för att få en fast konsistens. Generellt brukar vi även säga att 1 dl gelésocker kan bytas ut mot 3 gelatinblad och 0.75 dl strösocker. Tänkt på att det är socker i Gelésocker multi så du kan ta bort Florsockret i receptet, annars blir det för sött. Jag kan inte ange mer specifikt tyvärr då detta recept inte är provbakat med Gelésocker multi, utan detta får vara en vägledning till om du själv vill försöka dig på att byta ut gelatinet. Önskar dig lycka till!
    Hälsningar, Dansukker
    Pernilla

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.