Skillnaden mellan Brödsirap och Mörk sirap?
Jag har ett recept på pepparkakor som innehåller 425gr mörk sirap. Jag undrar om kakorna kommer smaka annorlunda om jag använder 425gr brödsirap i stället för den mörka sirapen? Hur skiljer sig smaken åt mellan mörk sirap och brödsirap?
Agneta
Agneta
Följ inlägget
1
följare
Tack för din fråga.
Ja pepparkakorna kommer att smaka annorlunda då brödsirapen har en annan smak och karaktär än den mörka sirapen. Brödsirapen innehåller malt och är syrligare i smaken än den mörka. För bäst resultat på dina pepparkakor bör du använda mörk eller ljus sirap och framför allt använda brödsirapen till just bröd.
Vänligen,
Dansukker
Tack för din fråga.
Vår mörka och ljusa sirap skiljer sig i smaken. Den ljusa sirapen har en karamellig smak och används främst till kola, godis, kolakakor osv. Den mörka sirapen smakar mer än den ljusa och har också toner av karamell men med sälta och syrlighet. Passar utmärkt till pepparkakor, chokladkola, kåldolmar, marinader osv.
Hoppas att detta ska hjälpa dig!
Vänliga hälsningar,
Dansukker
berätta varför den mörka färgen.
Vänligen,
Dansukker
Maria
Tack för din fråga.
Ja smaken blir olika eftersom brödsirap innehåller malt vilket ger brödet lite mer karaktär. Mörk sirap går också bra att använda när du bakar bröd eftersom de har samma fina egenskaper som alla våra sirapsorter men jag skulle själv använda brödsirap när jag bakar vörtbröd.
Juliga hälsningar,
Dansukker