Till senaste kommentaren

Skillnaden mellan Brödsirap och Mörk sirap?

Jag har ett recept på pepparkakor som innehåller 425gr mörk sirap. Jag undrar om kakorna kommer smaka annorlunda om jag använder 425gr brödsirap i stället för den mörka sirapen? Hur skiljer sig smaken åt mellan mörk sirap och brödsirap?
Agneta

Kommentarer

  • Hej Agneta,

    Tack för din fråga.
    Ja pepparkakorna kommer att smaka annorlunda då brödsirapen har en annan smak och karaktär än den mörka sirapen. Brödsirapen innehåller malt och är syrligare i smaken än den mörka. För bäst resultat på dina pepparkakor bör du använda mörk eller ljus sirap och framför allt använda brödsirapen till just bröd.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Vad är skillnaden mellan ljus och mörk sirap
  • Hej Gertrud,

    Tack för din fråga.
    Vår mörka och ljusa sirap skiljer sig i smaken. Den ljusa sirapen har en karamellig smak och används främst till kola, godis, kolakakor osv. Den mörka sirapen smakar mer än den ljusa och har också toner av karamell men med sälta och syrlighet. Passar utmärkt till pepparkakor, chokladkola, kåldolmar, marinader osv.

    Hoppas att detta ska hjälpa dig!
    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Hur skiljer det med vitaminer och mineraler?
    berätta varför den mörka färgen.

  • Den ljusa och mörka sirapen skiljer sig inte nämnvärt när det kommer till vitaminer och mineraler. Att den mörka sirapen har mer färg och smak än den ljusa är på grund av att den innehåller mer rörsocker melass och har längre koktid.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.