Varför ska man snurra in rulltårtan i en handduk?
Hej!
I ert recept på morotsrulltårta finns det ett moment som varken jag eller mina 5 väninnor, som jag har runt mig just nu, riktigt förstår hur man ska utföra.
Det handlar om vad man ska göra med kakan när man lagt den på det sockrade pappret. Då står det att man ska "snurra in den i kökshandduken".
Är det meningen att man ska rulla in handduken i tårtan?
Eller ska man först rulla tårtan med pappret och lägga handduken runt?
Det är kanske just ordet "snurra" som ställer till det?
Det allra bästa vore att få en bild som visar momentet.
Vänliga hälsningar,
Anna Brämming Bjare
I ert recept på morotsrulltårta finns det ett moment som varken jag eller mina 5 väninnor, som jag har runt mig just nu, riktigt förstår hur man ska utföra.
Det handlar om vad man ska göra med kakan när man lagt den på det sockrade pappret. Då står det att man ska "snurra in den i kökshandduken".
Är det meningen att man ska rulla in handduken i tårtan?
Eller ska man först rulla tårtan med pappret och lägga handduken runt?
Det är kanske just ordet "snurra" som ställer till det?
Det allra bästa vore att få en bild som visar momentet.
Vänliga hälsningar,
Anna Brämming Bjare
Följ inlägget
0
följare
Tack för att du hör av dig! Förstår att det är lite otydligt. Vi ska göra det tydligare i receptet på hemsidan. Du gräddar ju rulltårtan på ett bakplåtspapper och när den är klar och färdiggräddad lägger du uppsidan av rulltårtan mot det nya bakplåtspappret som du strött strösocker på (på så vis får du en sockrad utsida av rulltårtan). När rulltårtan ligger på det sockrade bakplåtspappret tar du bort det gamla bakplåtspappret som den gräddades på, på så vis blir den "nya" uppsidan nu bar. Det sockrade bakplåtspappret ska ligga på en bakhandduk för då kan du använda handduken till att lägga över rulltårtan i väntan på att du gör allt klart med frostingen. På så vis håller den sig mjuk och varm, och spricker inte lika lätt. Sedan hjälper handduken även till att bättre rulla ihop rulltårtan. Du får bättre stabilitet och kraft. Hoppas att detta var tydligare.
Lycka till och Glad Påsk!
Hälsningar, Dansukker
Jag undrade ocksåöver ovanstående formulering och undrar fortfarande om kakan bara ska rullas in i det nya bakplåtspappret som ligger på kökshandduken eller om även kökshandduken ska rullas in med papper och kaka?
Du gräddar rulltårtan på en plåt med bakplåtspapper. När den är klar i ugnen lägger du ovansidan på det nya bakplåtspappret med strösocker på. Dra sedan av det gamla bakplåtspappret. Rulla sedan ihop rulltårtan som man brukar med bakplåtspapper och låt den ligga invirad i handduken. På så sätt spricker den inte så lägg
Lycka till!
Hälsningar, Dansukker