Hur byter jag ut florsocker med chokladsmak?
Om man vill göra era muffins med saffransfyllning så skulle man använda ert chokladsmaksatta florsocker, hur gör man det florsockret själv? Hur många delar kakao och hur många delar Florsocker!
Följ inlägget
0
följare
Tack för din fråga.
Jag kan inte hitta det recept som du refererar till på vår hemsida. Vill du skicka en länk till receptet så att jag kan ändra i receptet?
Fördelningen i florsocker med chokladsmak var cirka 90% florsocker och 10% kakao, så om det ska vara 1 dl florsocker med chokladsmak i receptet skulle jag ta 50 g florsocker (1 dl väger 60 g) och 1 msk kakao (1 msk kakao väger 6 g).
Återkom gärna med receptet eller om du har några fler frågor.
Vänligen,
Dansukker
Fanns i en av era foldrar ca år 2010
Chokladmuffins med saffransfyllning
12 st amerikanska muffinsformar
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl flytande margarin
1 dl mjölk
5 dl flor med chokladsmak
3 ägg
Fyllning:
200 gr Cream cheese naturell (ex. Philadelphia)
½ dl strösocker
1 gr (2pkt) saffran
Garnering:
Florsocker
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt margarin, ägg och mjölk. Blanda väl.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen.
Fördela kaksmeten i muffinsformar eller i långpanna.
Lägg fyllningen i en liten spritspåse, alternativt använd sked och tryck i en klick av fyllningen i varje muffins eller med jämna mellanrum i långpannan.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna på galler.
De ser väldigt goda ut 🙂👍
Vänligen,
Dansukker