Till senaste kommentaren

Hur byter jag ut florsocker med chokladsmak?

Om man vill göra era muffins med saffransfyllning så skulle man använda ert chokladsmaksatta florsocker, hur gör man det florsockret själv? Hur många delar kakao och hur många delar Florsocker!
(Uppdaterad )

Kommentarer

  • Hej Tim,

    Tack för din fråga.
    Jag kan inte hitta det recept som du refererar till på vår hemsida. Vill du skicka en länk till receptet så att jag kan ändra i receptet?

    Fördelningen i florsocker med chokladsmak var cirka 90% florsocker och 10% kakao, så om det ska vara 1 dl florsocker med chokladsmak i receptet skulle jag ta 50 g florsocker (1 dl väger 60 g) och 1 msk kakao (1 msk kakao väger 6 g).

    Återkom gärna med receptet eller om du har några fler frågor.
    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
    (Uppdaterad )
  • Fanns i en av era foldrar ca år 2010      
    Chokladmuffins med saffransfyllning
    12 st amerikanska muffinsformar

    3 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    1 dl flytande margarin
    1 dl mjölk
    5 dl flor med chokladsmak
    3 ägg

    Fyllning:
    200 gr Cream cheese naturell (ex. Philadelphia)
    ½ dl strösocker
    1 gr (2pkt) saffran

    Garnering:
    Florsocker

    Sätt ugnen på 175°C.
    Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt margarin, ägg och mjölk. Blanda väl.
    Blanda samman ingredienserna till fyllningen.
    Fördela kaksmeten i muffinsformar eller i långpanna.
    Lägg fyllningen i en liten spritspåse, alternativt använd sked och tryck i en klick av fyllningen i varje muffins eller med jämna mellanrum i långpannan.
    Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna på galler.

  • Hej Anne,

    De ser väldigt goda ut 🙂👍

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.