Till senaste kommentaren

Vad kan jag ersätta Muscovadosirap med?

Ser att ni slutat med muscovadosirapen... jag brukade göra likör på den... förslag på annat recept?

Kommentarer

  • Hej Jonna,

    Mitt förslag är att du använder det mörka muscovadosockret istället, som är den produkt som smakar närmst muscovadosirapen.

    Återkom gärna om du undrar något mer.
    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Men eftersom sirapen är flytande, behöver man inte öka mängden vätska i ett recept, eller röra ut sockret i någon vätska? Om ja, hur mycket? Blir det inte torrare annars? Populära Fredrik Nylén och hans ”Fredriks Fika” har ju btw muscovadosirap i sina recept, vilket borde öka efterfrågan rejält. Hoppas den kommer tillbaka, iallafall online. Kanske sälja hos Apotea som säljer det mesta och lite till, eller hos någon liten nischad butik? 😊
  • Hej Kristin,

    Det brukar inte vara några problem att byta ut socker med sirap rakt av även om sirapen innehåller vatten men om du ändå vill öka mängden vätska så innehåller sirap 20% vatten. Dvs. bör du öka mängden vätska i receptet med 20%. 

    Det hade varit väldigt kul om vi kunde ta in produkten igen men i nuläget är det tyvärr inte aktuellt men tack för dina förslag 🙂

    Glad sommar,
    Dansukker
    Sofia
  • Kan ja använda Muscovadosirap i stället för ljus sirap i pepparkaksdeg
    Marita
  • Hej Marita,

    Det går bra att använda muscovadosirap istället för ljus sirap men tänk på att det blir en annan smak på pepparkakorna. Muscovadosirap har toner av lakrits och en mörkare och mustigare smak än ljus sirap. Men det blir säkert jättegott!

    Lycka till med pepparkaksbaket!
    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.