Kan jag byta ut Muscovadosocker med Strösocker?
I receptet står muscovadosocker i en kaka (typ sockerkaka). Kan jag ta vanligt strösöcker och vad blir skillnaden?
Följ inlägget
0
följare
Tack för din receptfråga.
Det går bra att byta ut muscovadorörsockret med vanligt strösocker men det kommer att skilja sig i smaken. Vi har två sorters muscovadorörsocker, ett mörkt med smak av lakrits och med en fyllig karaktär och ett ljust muscovadorörsocker med smak av karamell och smörkola. Dessa två sockerprodukter sätter lite roligare och godare prägel på kakan i jämförelse med vanligt strösocker men det går absolut bra att använda strösocker istället.
Vänligen,
Dansukker
Mitt tips till att får muscovadorörsocker och farinsocker mjukt när det blivit hårt är att du antingen lägger en bit äpple eller blött papper i förpackningen och sluter väl. Låt det stå i 1 dag så att sockret kan ta upp fukten. Om du vill använda sockret direkt när du upptäcker att det blivit hårt kan du ta ut sockret ur förpackningen och mikra det i 20-30 sekunder.
Tänk på att alltid förvara öppet brunt socker i kylskåpet med tätt sluten förpackning.
Vänligen,
Dansukker
Jag undrar om ni har typ kokbok av allt som går att få köpa,? 🙄 Och vad kostar den i så fall?
Tack för din fråga.
Vi har dessvärre ingen kokbok med recept som innehåller våra produkter, däremot har vi massvis med receptfoldrar som du kan beställa gratis på vår hemsida.
Gå till länken nedan för att beställa foldrar:
https://www.dansukker.se/se/inspiration/appar-och-broschyrer/receptbroschyrer/bestall-broschyrer.aspx
God fortsättning,
Dansukker
Det fungerar bra att byta ut strösockret med muscovadorörsocker om du vill ha en lite annan smakkaraktär på det du ska baka.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
Det går bra att ersätta muscovadosocker med rörsocker.
Ha en bra måndag!
Vänligen,
Dansukker
Jag har en mängd pärlsocker som jag inte använder lika mycket som vanligt strösocker. Kan jag på något sätt finmala pärlsockret för att använda det när strösocker inte räcker till receptet?
Tack på förhand.
Du skulle kunna mortla sockret för att få det finmalet. Pärlsocker håller annars hur länge som helst så du kan också spara det tills du ska använda det igen, men om du har slut på vanligt socker så ska det inte vara några problem att mortla pärlsockret.
Ha en bra tisdag!
Vänligen,
Dansukker
Det går bra att byta ut farinsocker med muscovadosocker eftersom det är ett liknande socker. Däremot är det stor skillnad på smaken på ljust och mörkt muscovadosocker. Det ljusa har toner av kola/karamell medan det mörka är mer likt farinsockret som har toner av lakrits och därför är det du bäst byter med.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
ingår mörkt muscovadosocker men jag har bara ljust hemma. Kan jag använda det istället?
Kan naturligtvis köpa mörkt men är osäker på om det gillas av mitt 4-åriga barnbarn som inte gillar lakrits. Det ljusa är ju snällare, mer åt kolahållet. Eller är det bättre att bara använda vanligt strösocker?
Tack för ditt inlägg.
Det går bra att använda ljust muscovadorörsocker istället för mörkt. Det blir ju så klart en smakskillnad men om du vill testa det så fungerar det hur bra som helst och annars kan du bara välja att använda vanligt strösocker.
Lycka till med saften,
Dansukker
När det står råsocker i ett recept så är det detsamma som rörsocker. Det går alltså jättebra att använda rörsockret som du har hemma.
Hoppas äppelkakan blir god,
Dansukker
Tack för ditt trevliga inlägg 🙂 Vad kul att du tycker om vår sida!
Det ljusa muscovadosockret är mycket gott så det tycker jag absolut att du ska testa!
Ha en härlig måndag,
Dansukker
Vad kul att du tycker om vår sida och att du tar dig tid att berätta det för oss. Det uppskattas verkligen 🙂
Ha en trevlig start på veckan!
Vänligen,
Dansukker
Jag har själv aldrig gjort boba tea men du kan säkert byta ut muscovadosockret till vanligt strösocker. Tänk bara på att det blir smakskillnad då muscovadosockret har mer karaktär och smak i jämförelse med strösocker som bara smakar sött. det bästa är nog om du byter ut muscovadosockret med något annat brunt socker, ex. farinsocker.
Vänligen,
Dansukker
Tack för ditt mail.
Muscovadorörsocker har sitt ursprung på Mauritius och utvinns ur sockerrör.
Sockret behandlas så lite som möjligt för att aromen och färgen ska bevaras.
Dansukker har två sorters muscovadorörsocker, ett mörkt med smak av lakrits och med en fyllig karaktär och ett ljust muscovadorörsocker med smak av karamell och smörkola.
Dessa två sockerprodukter sätter lite roligare och godare prägel på kakan i jämförelse med vanligt strösocker men det går absolut bra att använda strösocker istället.
Hälsar Dansukker