Till senaste kommentaren

Kan jag byta ut Muscovadosocker med Strösocker?

I receptet står muscovadosocker i en kaka (typ sockerkaka). Kan jag ta vanligt strösöcker och vad blir skillnaden?

Kommentarer

  • Hej Margareta,

    Tack för din receptfråga.
    Det går bra att byta ut muscovadorörsockret med vanligt strösocker men det kommer att skilja sig i smaken. Vi har två sorters muscovadorörsocker, ett mörkt med smak av lakrits och med en fyllig karaktär och ett ljust muscovadorörsocker med smak av karamell och smörkola. Dessa två sockerprodukter sätter lite roligare och godare prägel på kakan i jämförelse med vanligt strösocker men det går absolut bra att använda strösocker istället.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej! Undrar om det finns något knep att få sockret mjukt igen? Det har blivit hårt o känns därför svårt att använda. Mvh Margareta Nyholm
  • Hej Margareta,

    Mitt tips till att får muscovadorörsocker och farinsocker mjukt när det blivit hårt är att du antingen lägger en bit äpple eller blött papper i förpackningen och sluter väl. Låt det stå i 1 dag så att sockret kan ta upp fukten. Om du vill använda sockret direkt när du upptäcker att det blivit hårt kan du ta ut sockret ur förpackningen och mikra det i 20-30 sekunder.

    Tänk på att alltid förvara öppet brunt socker i kylskåpet med tätt sluten förpackning.

    Vänligen,
    Dansukker


    Sofia
  • Hej.
    Jag undrar om ni har typ kokbok av allt som går att få köpa,? 🙄 Och vad kostar den i så fall?

  • Hej,

    Tack för din fråga.
    Vi har dessvärre ingen kokbok med recept som innehåller våra produkter, däremot har vi massvis med receptfoldrar som du kan beställa gratis på vår hemsida.

    Gå till länken nedan för att beställa foldrar:
    https://www.dansukker.se/se/inspiration/appar-och-broschyrer/receptbroschyrer/bestall-broschyrer.aspx

    God fortsättning,
    Dansukker
    Sofia
  • I mitt recept står mängden 2,5 dl strösocker. Kan jag använda samma mängd muscovadosocker istället?
  • Hej Karin,

    Det fungerar bra att byta ut strösockret med muscovadorörsocker om du vill ha en lite annan smakkaraktär på det du ska baka.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Kan man ersätta muscovadosocker med rörsocker?
  • Hej Thomas,

    Det går bra att ersätta muscovadosocker med rörsocker.

    Ha en bra måndag!
    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej!
    Jag har en mängd pärlsocker som jag inte använder lika mycket som vanligt strösocker. Kan jag på något sätt finmala pärlsockret för att använda det när strösocker inte räcker till receptet?
    Tack på förhand.
  • Hej Zaynab,

    Du skulle kunna mortla sockret för att få det finmalet. Pärlsocker håller annars hur länge som helst så du kan också spara det tills du ska använda det igen, men om du har slut på vanligt socker så ska det inte vara några problem att mortla pärlsockret.

    Ha en bra tisdag!
    Vänligen,
    Dansukker

    Sofia
  • Kan jag använda muscovadosocker för att laga mjöd till Vappen? Alltså ersätta farinsockret med en påse hårt muscovadosocker?
  • Hej Christin,

    Det går bra att byta ut farinsocker med muscovadosocker eftersom det är ett liknande socker. Däremot är det stor skillnad på smaken på ljust och mörkt muscovadosocker. Det ljusa har toner av kola/karamell medan det mörka är mer likt farinsockret som har toner av lakrits och därför är det du bäst byter med.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Tänkte göra svart vinbärssaft enl ert recept. I
    ingår mörkt muscovadosocker men jag har bara ljust hemma. Kan jag använda det istället?

    Kan naturligtvis köpa mörkt men är osäker på om det gillas av mitt 4-åriga barnbarn som inte gillar lakrits. Det ljusa är ju snällare, mer åt kolahållet. Eller är det bättre att bara använda vanligt strösocker?
  • Hej Kerstin,

    Tack för ditt inlägg.
    Det går bra att använda ljust muscovadorörsocker istället för mörkt. Det blir ju så klart en smakskillnad men om du vill testa det så fungerar det hur bra som helst och annars kan du bara välja att använda vanligt strösocker.

    Lycka till med saften,
    Dansukker
    Sofia
  • I receptet står det råsocker, går det lika bra med rörsocker som jag har hemma? Äpplekakan
  • Hej Gun,

    När det står råsocker i ett recept så är det detsamma som rörsocker. Det går alltså jättebra att använda rörsockret som du har hemma.

    Hoppas äppelkakan blir god,
    Dansukker
    Sofia
  • Tack för snabbt svar 🙏😊
  • Väldigt trevligt att läsa frågor och bussiga bra svar från Er. Jag har använt muscovadosocker mörkt länge, glad att jag fick reda på att det lite ljusare har kola och lite smör smak. Skall jag testa.
  • Hej Mona,

    Tack för ditt trevliga inlägg 🙂 Vad kul att du tycker om vår sida!
    Det ljusa muscovadosockret är mycket gott så det tycker jag absolut att du ska testa!

    Ha en härlig måndag,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej! Upptäckte denna trevliga sida idag, fick svar på allt jag undrade över. Tack👍
  • Hej Monica,

    Vad kul att du tycker om vår sida och att du tar dig tid att berätta det för oss. Det uppskattas verkligen 🙂

    Ha en trevlig start på veckan!
    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Jag vill göra boba tea och i recept står det att man ska ha muscuvadasocker, kan jag byta ut det till vanligt strösocker då?
  • Hej Shida,
    Jag har själv aldrig gjort boba tea men du kan säkert byta ut muscovadosockret till vanligt strösocker. Tänk bara på att det blir smakskillnad då muscovadosockret har mer karaktär och smak i jämförelse med strösocker som bara smakar sött. det bästa är nog om du byter ut muscovadosockret med något annat brunt socker, ex. farinsocker.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Vad är muscovadosocker och skillnaden mot andra sockerarter samt var kommer namnet ifrån?
  • Vad är muscovadosocker och skillnaden mot andra sockerarter samt var kommer namnet ifrån?
  • Hej Lars-Åke!

    Tack för ditt mail.
    Muscovadorörsocker har sitt ursprung på Mauritius och utvinns ur sockerrör.
    Sockret behandlas så lite som möjligt för att aromen och färgen ska bevaras.
    Dansukker har två sorters muscovadorörsocker, ett mörkt med smak av lakrits och med en fyllig karaktär och ett ljust muscovadorörsocker med smak av karamell och smörkola.
    Dessa två sockerprodukter sätter lite roligare och godare prägel på kakan i jämförelse med vanligt strösocker men det går absolut bra att använda strösocker istället.

    Hälsar Dansukker
    Ann-Louise

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.