Till senaste kommentaren

Kan jag byta ut Muscovadosocker med Strösocker?

I receptet står muscovadosocker i en kaka (typ sockerkaka). Kan jag ta vanligt strösöcker och vad blir skillnaden?

Kommentarer

  • Hej Margareta,

    Tack för din receptfråga.
    Det går bra att byta ut muscovadorörsockret med vanligt strösocker men det kommer att skilja sig i smaken. Vi har två sorters muscovadorörsocker, ett mörkt med smak av lakrits och med en fyllig karaktär och ett ljust muscovadorörsocker med smak av karamell och smörkola. Dessa två sockerprodukter sätter lite roligare och godare prägel på kakan i jämförelse med vanligt strösocker men det går absolut bra att använda strösocker istället.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej! Undrar om det finns något knep att få sockret mjukt igen? Det har blivit hårt o känns därför svårt att använda. Mvh Margareta Nyholm
  • Hej Margareta,

    Mitt tips till att får muscovadorörsocker och farinsocker mjukt när det blivit hårt är att du antingen lägger en bit äpple eller blött papper i förpackningen och sluter väl. Låt det stå i 1 dag så att sockret kan ta upp fukten. Om du vill använda sockret direkt när du upptäcker att det blivit hårt kan du ta ut sockret ur förpackningen och mikra det i 20-30 sekunder.

    Tänk på att alltid förvara öppet brunt socker i kylskåpet med tätt sluten förpackning.

    Vänligen,
    Dansukker


    Sofia
  • Hej.
    Jag undrar om ni har typ kokbok av allt som går att få köpa,? 🙄 Och vad kostar den i så fall?

  • Hej,

    Tack för din fråga.
    Vi har dessvärre ingen kokbok med recept som innehåller våra produkter, däremot har vi massvis med receptfoldrar som du kan beställa gratis på vår hemsida.

    Gå till länken nedan för att beställa foldrar:
    https://www.dansukker.se/se/inspiration/appar-och-broschyrer/receptbroschyrer/bestall-broschyrer.aspx

    God fortsättning,
    Dansukker
    Sofia
  • I mitt recept står mängden 2,5 dl strösocker. Kan jag använda samma mängd muscovadosocker istället?
  • Hej Karin,

    Det fungerar bra att byta ut strösockret med muscovadorörsocker om du vill ha en lite annan smakkaraktär på det du ska baka.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Kan man ersätta muscovadosocker med rörsocker?
    Thomas
  • Hej Thomas,

    Det går bra att ersätta muscovadosocker med rörsocker.

    Ha en bra måndag!
    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej!
    Jag har en mängd pärlsocker som jag inte använder lika mycket som vanligt strösocker. Kan jag på något sätt finmala pärlsockret för att använda det när strösocker inte räcker till receptet?
    Tack på förhand.
    Zaynab
  • Hej Zaynab,

    Du skulle kunna mortla sockret för att få det finmalet. Pärlsocker håller annars hur länge som helst så du kan också spara det tills du ska använda det igen, men om du har slut på vanligt socker så ska det inte vara några problem att mortla pärlsockret.

    Ha en bra tisdag!
    Vänligen,
    Dansukker

    Sofia
  • Kan jag använda muscovadosocker för att laga mjöd till Vappen? Alltså ersätta farinsockret med en påse hårt muscovadosocker?
    Christin
  • Hej Christin,

    Det går bra att byta ut farinsocker med muscovadosocker eftersom det är ett liknande socker. Däremot är det stor skillnad på smaken på ljust och mörkt muscovadosocker. Det ljusa har toner av kola/karamell medan det mörka är mer likt farinsockret som har toner av lakrits och därför är det du bäst byter med.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.