Hårt Muscovadosocker
Oöppnad påse muscovadosocker är hård som sten. Vad ska jag göra för att kunna använda innehållet? Eller är det förstört? Tacksam om jag får svar
Följ inlägget
0
följare
Tack för ditt mail!
Ditt muscovadorörsocker är inte alls förstört men tyvärr blir muscovadosockret hårt i vårt klimat.
Mitt tips är att du förvarar sockret i kylen, i en tillsluten plastpåse eller glasburk med en bit äpple/potatis alternativt en bit vått hushållspapper så kommer sockret dra till sig fukten och då kanske bli aningen mindre hårt.
Du kan mortla ditt socker eller micra den mängden socker som du ska använda.
Du kan också med hjälp av ett rivjärn få den mängden socker du behöver.
Sockrets funktionella egenskaper som smak, färg, funktion finns kvar även om sockret blivit hårt.
Vänliga sommarhälsningar från Dansukker
MVH Lilian
Muscovadosocker ska vara fuktigt och om det torkas ut så blir det till en hård klump. Jag råder dig därför inte att torka ut ditt muscovadosocker eftersom det kommer att bli svårt att hantera. Om du ändå vill göra det kan du som vi skriver ovan försöka riva det på ett rivjärn eller mortla det för att sedan använda som ett strösocker. Tyvärr kommer ditt socker förmodligen att bli till en hård klump om du väljer att förvara det uttorkat och utanför kylen. Men smaken finns fortfarande kvar i sockret.
Hoppas att mitt svar hjälpte dig på vägen.
Vänligen,
Dansukker
Muscovadosocker är ju ett fuktigt socker och eftersom tillverkningsprocessen ser ut på ett sådant sätt som den gör så stannar melassen kvar i produkten och ger den dess egenskaper. Om du vill ha ett torrt socker bör du använda en annan produkt. Du kan testa att torka det men då måste du verkligen finfördela sockret och sedan förvara det på ett sätt där det inte blandas till en klump igen.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
Nej det måste man inte. Lägg en bit blött papper eller en skiva äpple i förpackningen och stäng den ordentligt. Låt stå i kylskåpet ett dygn och sedan kommer sockret vara mjukt och fuktigt igen. Ett annat alternativ för att få sockret mjukt är att lägga det i en skål och mikrar i cirka 20-30 sekunder och använda direkt.
Vänligen,
Dansukker
Tack för att du delar med dig av ditt tips.
Önskar dig en fortsatt trevlig dag!