Varför smälter pärlsockret?

Bakade bullar på fredag, var så nöjd.
För att bjuda på min 50 årsbjudning dagen efter bullbaket.
Lade ner bullarna obs kalla i plastpåsar hade de i skafferiet (har även provat lägga dem i kylen) men lik förbanskat hade pärlsockret smält till dagen efter så tråkigt.
Varför blir det så???
//Kerstin

Kommentarer

  • Hej Kerstin,

    Tack för din fråga.
    Förmodligen har det blivit kondens i påsen vilket gör att sockret smälter. Eftersom pärlsocker endast består av vanligt socker löses det upp när det hamnar vatten på det.

    Ett tips är att förvara bullarna i rumstemperatur och inte i kalla utrymmen, då pärlsockret förmodligen reagerat på temperaturskillnaderna. Har du fryst bullarna innan och tar ut de från frysen, ta då ut bullarna från påsen och låta de tina på en tallrik, eventuellt med en bakduk över, för att slippa kondensen.

    Vänligen,
    Sofia
    Sofia
  • Varför är pärlsockret så hårt nu.. har inte varit så förut..
  • Hej Inger,

    Tack för din fråga.
    Det stämmer att vi gjort en mindre förändring i processen av tillverkning av pärlsocker. Våra egna analyser visar att variationen avseende hårdhet inte är så stor. Men visst kan de variera något.

    Pärlsockrets hårdhet kan även påverkas av variationer i temperatur och luftfuktighet både i butiken och i hemmet.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej!
    Inte bara jag som har reagerat på  pärlsockret  vi är faktiskt ganska många som reagerat att den har blivit hårdare var godare tidigare exempelvis när man bakat bullar sockret tar över ..var godare med mjukare socker till bullar.. Låter lite lustigt.. hoppas du förstår hur jag menar..
  • Hej igen,

    Tråkigt att höra att ni är många som inte tycker att produkten är lika god längre.
    Jag kommer självklart att skicka vidare era synpunkter till våra produktutvecklare så att de kan undersöka saken vidare.

    Tack för att du delar med dig av dina synpunkter.
    Ha en trevlig tisdag!

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Håller helt och fullt med skriventen ovan. Diskuterade detta med min mor häromdagen som till och med slutat baka flera kakor pga detta.
    Hur ser det ut med tillverkningen nu?
  • Hej Ina,

    Vad tråkigt att din mor slutat baka vissa kakor på grund av att pärlsockret känns för hårt. Vi tillverkar fortfarande pärlsockret på samma sätt och håller oss inom variationerna avseende hårdhet. Skickar även era synpunkter vidare till vår produktutveckling.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • När kommer ni relansera det gamla vita pärlsocker? Kanelbullar är inte det samma när pärlsockret nu är ett kristallsocker och inte ett vitt pärlsocker.
  • Hej Marie,

    Vi har endast en pärlsockerprodukt i vårt sortiment som är ett vitt pärlsocker och inte ett kristallsocker. Vilket vita pärlsocker är det du vill ha tillbaka i sortimentet?

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej
    Jag har precis samma synpunkter på det hårda pärlsockret. Tidigare fanns i
    Sverige bara den andra sortens pärlsocker, kanske 10 år sedan. Det byttes
    snabbt till det hårda trots många protester. Nog måste det väl finnas någon kvar
    inom företaget som känner till det andra. Hoppas fortfarande.

  • Hej!

    Tack för ditt mail!

    Jag känner till den variant av pärlsocker som du önskar.
    Vi har dock, i dagsläget, inga planer på att relansera den lite mindre hårda varianten av pärlsocker som du önskar.

    Sommarhälsningar från Dansukker

    Ann-Louise
  • Hej! Undrar när vi kan köpa riktigt pärlsocker i sverige ? Är sjukt besviken på det som finns nu gör bullar på samma sätt som förut så det där snacket om kondens i påsen är helt osant!! Kanske ni vet någon annan som tillverkar riktigt pärlsocker ?

  • Hej Monica,

    Tack för ditt inlägg.
    Tyvärr kommer vi inte att säja något annat pärlsocker än det vi säljer just nu. Om du upplever att kvaliteten inte är som den burkar får du gärna skicka in en reklamation till oss där vi kan undersöka om ditt pärlsocker inte är inom ramarna för den hårdhet som pärlsockret ska vara vid produktion. Du får gärna skicka in din reklamation här.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Sååååå dåligt av er skäms!!!
  • Hej igen,

    Det är svårt att tillfredsställa alla konsumenter och som du ser i tråden är önskemålen lite varierande. Om du inte vill göra en reklamation kan jag tyvärr inte göra mer för att hjälpa dig.

    Ha en bra dag.
    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Det tidigare pärlsockret hade formen som pärlor, dvs runt. Det nya är inte bara hårdare utan det ser ut som stenkross... Vassa små skärvor. både fult och inte fräscht att ha på bullarna.

  • Hej,

    Tack för era synpunkter.
    Som med allt annats så finns det många olika åsikter kring hur vårt pärlsocker ska vara. Det är dessvärre svårt att tillfredsställa allas behov men vi kommer självklart ta med oss kritiken i vårt fortsatta kvalitetsarbete.

    Vi har inte bytt pärlsocker sedan 90-talet så om någon upplever stora skillnader i sitt pärlsocker så får man gärna göra en reklamation här.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.