Varför smälter pärlsockret?

Bakade bullar på fredag, var så nöjd.
För att bjuda på min 50 årsbjudning dagen efter bullbaket.
Lade ner bullarna obs kalla i plastpåsar hade de i skafferiet (har även provat lägga dem i kylen) men lik förbanskat hade pärlsockret smält till dagen efter så tråkigt.
Varför blir det så???
//Kerstin

Kommentarer

 • Hej Kerstin,

  Tack för din fråga.
  Förmodligen har det blivit kondens i påsen vilket gör att sockret smälter. Eftersom pärlsocker endast består av vanligt socker löses det upp när det hamnar vatten på det.

  Ett tips är att förvara bullarna i rumstemperatur och inte i kalla utrymmen, då pärlsockret förmodligen reagerat på temperaturskillnaderna. Har du fryst bullarna innan och tar ut de från frysen, ta då ut bullarna från påsen och låta de tina på en tallrik, eventuellt med en bakduk över, för att slippa kondensen.

  Vänligen,
  Sofia
  Sofia
 • Varför är pärlsockret så hårt nu.. har inte varit så förut..
 • Hej Inger,

  Tack för din fråga.
  Det stämmer att vi gjort en mindre förändring i processen av tillverkning av pärlsocker. Våra egna analyser visar att variationen avseende hårdhet inte är så stor. Men visst kan de variera något.

  Pärlsockrets hårdhet kan även påverkas av variationer i temperatur och luftfuktighet både i butiken och i hemmet.

  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia
 • Hej!
  Inte bara jag som har reagerat på  pärlsockret  vi är faktiskt ganska många som reagerat att den har blivit hårdare var godare tidigare exempelvis när man bakat bullar sockret tar över ..var godare med mjukare socker till bullar.. Låter lite lustigt.. hoppas du förstår hur jag menar..
 • Hej igen,

  Tråkigt att höra att ni är många som inte tycker att produkten är lika god längre.
  Jag kommer självklart att skicka vidare era synpunkter till våra produktutvecklare så att de kan undersöka saken vidare.

  Tack för att du delar med dig av dina synpunkter.
  Ha en trevlig tisdag!

  Vänliga hälsningar,
  Dansukker
  Sofia
 • Håller helt och fullt med skriventen ovan. Diskuterade detta med min mor häromdagen som till och med slutat baka flera kakor pga detta.
  Hur ser det ut med tillverkningen nu?
 • Hej Ina,

  Vad tråkigt att din mor slutat baka vissa kakor på grund av att pärlsockret känns för hårt. Vi tillverkar fortfarande pärlsockret på samma sätt och håller oss inom variationerna avseende hårdhet. Skickar även era synpunkter vidare till vår produktutveckling.

  Vänliga hälsningar,
  Dansukker
  Sofia
 • När kommer ni relansera det gamla vita pärlsocker? Kanelbullar är inte det samma när pärlsockret nu är ett kristallsocker och inte ett vitt pärlsocker.
 • Hej Marie,

  Vi har endast en pärlsockerprodukt i vårt sortiment som är ett vitt pärlsocker och inte ett kristallsocker. Vilket vita pärlsocker är det du vill ha tillbaka i sortimentet?

  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.