Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför smälter pärlsockret?

Bakade bullar på fredag, var så nöjd.
För att bjuda på min 50 årsbjudning dagen efter bullbaket.
Lade ner bullarna obs kalla i plastpåsar hade de i skafferiet (har även provat lägga dem i kylen) men lik förbanskat hade pärlsockret smält till dagen efter så tråkigt.
Varför blir det så???
//Kerstin
Kerstin Lundin Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Kerstin,

    Tack för din fråga.
    Förmodligen har det blivit kondens i påsen vilket gör att sockret smälter. Eftersom pärlsocker endast består av vanligt socker löses det upp när det hamnar vatten på det.

    Ett tips är att förvara bullarna i rumstemperatur och inte i kalla utrymmen, då pärlsockret förmodligen reagerat på temperaturskillnaderna. Har du fryst bullarna innan och tar ut de från frysen, ta då ut bullarna från påsen och låta de tina på en tallrik, eventuellt med en bakduk över, för att slippa kondensen.

    Vänligen,
    Sofia
    Sofia
  • Varför är pärlsockret så hårt nu.. har inte varit så förut..
    INGER KARLSSON
  • Hej Inger,

    Tack för din fråga.
    Det stämmer att vi gjort en mindre förändring i processen av tillverkning av pärlsocker. Våra egna analyser visar att variationen avseende hårdhet inte är så stor. Men visst kan de variera något.

    Pärlsockrets hårdhet kan även påverkas av variationer i temperatur och luftfuktighet både i butiken och i hemmet.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej!
    Inte bara jag som har reagerat på  pärlsockret  vi är faktiskt ganska många som reagerat att den har blivit hårdare var godare tidigare exempelvis när man bakat bullar sockret tar över ..var godare med mjukare socker till bullar.. Låter lite lustigt.. hoppas du förstår hur jag menar..
    inger karlsson
  • Hej igen,

    Tråkigt att höra att ni är många som inte tycker att produkten är lika god längre.
    Jag kommer självklart att skicka vidare era synpunkter till våra produktutvecklare så att de kan undersöka saken vidare.

    Tack för att du delar med dig av dina synpunkter.
    Ha en trevlig tisdag!

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy