Päronkaka med rosmarin

Jag bakade denna kaka idag. Följde recept till punkt och pricka. Ändå ner till formen. När den gräddade i ugnen så rann det över alla breddar och jag försöker rädda genom att sätta en plåt under men, katastrof😭 Är det nåt som är fel i recept? 🤔 Har ni hör någon annan som har samma upplevelse? Så tråkigt 😢 bjuda på fika och så totalt haveri🤦‍♀️Tacksam för svar Pia 🏵️

Kommentarer

  • Hej Pia!
    Tack för ditt mail, men tråkigt att höra att det blev misslyckat. Har hört mig för och vi har inte fått några andra kommentarer om liknande händelser och det borde inte reagera så. Enda är om du råkat ta för mycket bakpulver så att det har blivit en för kraftig reaktion. Eller kanske om päronen varit väldigt stora och innehållit mycket vätska och på så sätt tagit mkt plats och då trängt ut smeten utanför formen. Det är inget fel på receptet vad vi kan se, men tyvärr blir det inte alltid rätt.
    Hoppas att det blir rätt nästa gång eller att du hittar ett annat trevligt recepet att baka.
    Pernilla
  • Hej Pernilla Tack för svar. Kanske du kan tipsa om en annan typ av form? Vi har celeki i familjen. Så recept passar så bra 🙋‍♀️
  • Hej,
    kanske en form med högre kanter så att det inte rinner över. Mängden är ju anpassad efter den storleken men det behöver inte nödvändigtvis vara en rektangulär form.
    Lycka till!
    Pernilla

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.