Till senaste kommentaren

Pepparkaksdeg, med eller utan ägg?

Ser att det finns olika recept på pepparkaksdeg, med eller utan ägg. Jag undrar varför har man ett ägg i degen. Vad blir skillnaden om man utesluter ägget? Jag önskar få spröda pepparkakor. Ska jag då utesluta ägget och blanda i ex. vispgrädde.
Önskar er en fortsatt din dag!

Hälsningar
Susann

Susann Jansson

Kommentarer

  • Hej Susann,

    Tack för din fråga. Tyvärr har jag inget jättebra svar på eftersom vi också både har pepparkaksdeg med och utan ägg och när jag söker på nätet hittar jag ingen bra förklaring till skillnaden. Däremot verkar det som att en traditionell pepparkaksdeg bakas utan ägg och min gissning är att ägg är något som lagts till med åren. Det recept vi har utan ägg är vårt äldsta som vi kallar knapriga pepparkakor, testa dessa och se om de är tillräckligt spröda.

    Se recept på knapriga pepparkakor här.


    Vänliga hälsningar,
    Dansukker

    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.