Byta ut Syltsocker med Gelésocker Multi till sylten?
Hej! I receptet står syltsocker. Kan jag byta ut det mot gelesocker? Ska vara till hallonsylten som man lägger mellan bottnarna i tårtan.☺️
Följ inlägget
0
följare
Gelésocker Multi har inte samma funktion som Syltsocker, men du kan prova göra en hallongelé med Gelésockret som borde fungera att ha i tårta.
1/2 l färska eller frysta bär t ex hallon
4 dl utspädd saft, helst samma smak som bären
2 dl Dansukker Gelésocker Multi
Blanda saft och gelésocker i en kastrull och koka i 1/2 minut. Vänd i bären. Ta grytan från värmen och låt svalna. Förvara i kylskåp.
Du kan också göra en enkel hallonkompott på 200 g hallon och 1 dl Gelésocker Multi. Koka bär och gelésocker i ca en minut. Ställ i kylen minst en timme för att stelna och svalna.
Lycka till! Hälsningar, Dansukker