Till senaste kommentaren

Byta ut Syltsocker med Gelésocker Multi till sylten?

Hej! I receptet står syltsocker. Kan jag byta ut det mot gelesocker? Ska vara till hallonsylten som man lägger mellan bottnarna i tårtan.☺️



Kommentarer

  • Hej Mia!
    Gelésocker Multi har inte samma funktion som Syltsocker, men du kan prova göra en hallongelé med Gelésockret som borde fungera att ha i tårta.

    1/2 l färska eller frysta bär t ex hallon
    4 dl utspädd saft, helst samma smak som bären
    2 dl Dansukker Gelésocker Multi

    Blanda saft och gelésocker i en kastrull och koka i 1/2 minut. Vänd i bären. Ta grytan från värmen och låt svalna. Förvara i kylskåp.

    Du kan också göra en enkel hallonkompott på 200 g hallon och 1 dl Gelésocker Multi. Koka bär och gelésocker i ca en minut. Ställ i kylen minst en timme för att stelna och svalna.

    Lycka till! Hälsningar, Dansukker
    Dansukker Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.