Råkade ha syltsocker i saften.

Hej!
När min mamma gjorde saft i saftmajan, så rörde hon i misstag i syltsocker i saften. Hon rörde i sockret i den varma saften och sen kokade hon inte upp den och sen frös hon in den. Efteråt kom hon på att hon använt fel socker. Så min fråga, hur funkar det med skyltdockor, när man inte kokar upp den efter att man lagt i den? Borde vi göra något?

Kommentarer

  • Hej Lena,

    Tack för dina frågor.
    Det borde inte vara några problem då syltsockret inte fått koka med övriga ingredienser. För att syltsockret ska fungera så måste den koka tillsammans med bären/frukten. Men det kan vara så att saften geleat sig lite eftersom massan var varm när hon blandade i syltsockret.När hon ska använda saften, tina upp den och om den då är gelé så rekommenderar jag att ni kokar upp saften med lite extra vatten för att bli av med den geleiga konsistensen.

    Lycka till med saften och hoppas att den blir god ändå.
    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Om man blanda syltsockret i kall saft så gelear det sej inte men fungerar den fortfarande ?konserverande
  • Hej Peter,

    Det stämmer att syltsockret inte gelear sig om du häller ner det i kall saft men tyvärr fungerar inte heller konserveringseffekten då.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.