Saften för sur, kan jag tillsätta mer socker?
Hej !
Jag har kokat svart vinbärssaft som blev väldigt sur. Jag undrar om man kan söta saften i efterhand, och isåfall hur ?
Går den att rädda?
M v h Kristina
Jag har kokat svart vinbärssaft som blev väldigt sur. Jag undrar om man kan söta saften i efterhand, och isåfall hur ?
Går den att rädda?
M v h Kristina
Följ inlägget
0
följare
Tack för din fråga.
Har du gjort saften på vanligt strösocker, svarta vinbär, vatten och någon citrusfrukt? I så fall är det inga problem att tillsätta extra socker och koka upp den någon minut till.
Vänligen,
Dansukker
M v h Kristina😊
Egentligen rekommenderar vi inte syltsocker när du kokar saft då saften kan bli tjock men det är ju jättebra om din inte blivit det. Du kan absolut koka upp saften igen och tillsätta lite extra socker för att få upp sötman.
Vänligen,
Dansukker
Nu är saften omkokad och den blev precis
Ha en fortsatt bra dag 👍😊
Ha en fortsatt bra dag du med,
Dansukker
(Har för lite socker hemma)
Jag förstår att svaret på din fråga kommer lite sent eftersom vi haft semesterstängt men jag vill ändå svara på den. Det går bra att sila bären dagen innan du tillsätter sockret, men låt inte bärsaften stå för länge eftersom den tillslut blir gammal.
Somriga hälsningar,
Dansukker
Det går utmärkt att koka om saften några minuter och tillsätta mer socker 😀
Hälsar Dansukker