Till senaste kommentaren

Saften för sur, kan jag tillsätta mer socker?

Hej !
Jag har kokat svart vinbärssaft som blev väldigt sur. Jag undrar om man kan söta saften i efterhand, och isåfall hur ?
Går den att rädda?
M v h Kristina

Kommentarer

  • Hej Kristina,

    Tack för din fråga.
    Har du gjort saften på vanligt strösocker, svarta vinbär, vatten och någon citrusfrukt? I så fall är det inga problem att tillsätta extra socker och koka upp den någon minut till.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej ! Jag har en fjärdedels syltsocker och resten vanligt socker. Har endast vinbär i saften.
    M v h Kristina😊
  • Hej igen Kristina,

    Egentligen rekommenderar vi inte syltsocker när du kokar saft då saften kan bli tjock men det är ju jättebra om din inte blivit det. Du kan absolut koka upp saften igen och tillsätta lite extra socker för att få upp sötman.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Tack så mycket för svar.
    Nu är saften omkokad och den blev precis
    Ha en fortsatt bra dag 👍😊
  • Vad bra, hoppas att den smakar!
    Ha en fortsatt bra dag du med,
    Dansukker
    Sofia
  • Går Det att koka bären och sila dessa i dag och tillsätta socker i morgon?
    (Har för lite socker hemma)
  • Hej Lena,

    Jag förstår att svaret på din fråga kommer lite sent eftersom vi haft semesterstängt men jag vill ändå svara på den. Det går bra att sila bären dagen innan du tillsätter sockret, men låt inte bärsaften stå för länge eftersom den tillslut blir gammal.

    Somriga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej, kan man koka om saft som blivit för surt och tillsätta mer socker? Saften är gjord på rödvin, vatten, strösocker och Atamon (flytande konserveringsmedel)?
  • Hej Diana!

    Det går utmärkt att koka om saften några minuter och tillsätta mer socker 😀

    Hälsar Dansukker
    Ann-Louise

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.