Till senaste kommentaren

Använder man osötad eller sötad avrunnen saft till gelé?

Hej.
Jag ska göra slånbärsgelé och min fråga är:
Ska det vara osötad saft eller bara avrunnen saft innan jag blandar i gelésocker multi?
Kan jag fördubbla receptet?

Vänligen
Anki F
(Uppdaterad )

Kommentarer

  • Hej Anki,

    Tack för din fråga.
    Eftersom Gelésocker Multi redan är sött passar det bäst att använda den avrunna saften, alltså inte en sötad saft eller liknande, då det kan bli för sött.

    Du kan dubbla receptet men vi rekommenderar att man hellre kokar lite i taget och först gör ett litet provkok med bärsaften för att säkerställa att den stelnar.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
    (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.