Till senaste kommentaren

Snabbitsocker - nya förpackningen

Sällar mig till den växande skaran av missnöjda konsumenter ang den förändrade förpackningen. Tycker att det är en tråkig approach i svaren där man bara konstaterar att ni inte bryr er ett dugg om era konsumenter. Vi får väl hoppas att det blir många som slutar använda bitsocker alt att någon konkurrerande produkt kommer fram som tar hänsyn till sina konsumenter och använder en förpackning som fungerar i praktiken.
Hade ni gjort rätt från början så hade ni undersökt vad konsumenterna tycker innan ni sätter en ny förpackningslösning i drift. "Fel från början har aldrig lönat sig" 
Framtiden får ju nu visa vilka konsekvenser detta får. Jag slutar i alla fall att köpa socker i denna denna packning

Kommentarer

 • Hej Jan!
  Tack för ditt mail! Vi tycker självklart att det är jättetråkigt att många konsumenter inte tycker om den nya förpackningen, och vi bryr oss verkligen. Alla svar samlas och tas vidare till de som fattar beslut i produktionsfrågor. Måste få tillägga att vi inte gjorde en förändring "för skojs skull" utan för att vi var tvungna. Vi stänger ner dagens fabrik (som tjänat oss i över 150 år) och har då samlat produktion och packning i redan befintliga fabriker i koncernen. Vi har därmed fått anpassa även de svenska förpackningarna till de förpackningar som fungerar i den fabriken som numer gör vårt snabbitsocker. Den typen av förpackningar säljs redan i andra delar av Europa och då vi inte fått några klagomål om just denna förpackning från andra marknader hade vi inte heller räknat med att det skulle bli klagomål i Sverige. Vi ser nu att den tidigare förpackningen var väldigt uppskattad och fyllde sitt syfte väl, på ett sätt nuvarande inte gör. Innehållet är dock det samma vill vi påpeka.
  Anledningen till bytet, som jag förklarat, gör det svårt för oss att byta tillbaka till den gamla förpackningen, den gamla maskinen och fabriken finns helt enkelt inte kvar. Detta trots att vi förstår att den nya inte har blivit populär.
  Vi beklagar verkligen att förpackningsbytet inte fallit väl ut och att ni konsumenter känner som ni gör kring den. Situationen är som sagt att vi tar emot och vidarebefordrar samtliga klagomål och kommentarer. Det är dock för tidigt att säga om, och i så fall vad, det kan leda till. Snabbitsockret håller fortsatt samma höga kvalitet och smak, så vi hoppas att ni kan hitta ett sätt att hantera förpackningen så att ni kan fortsätta njuta av snabbitsockret.
  Vänliga hälsningar, Dansukker
  Pernilla
 • Hej.

  Att det i samband med en produktionsförändring skulle vara så svårt att få till en fungerande förpackning tror jag inte på. Den nuvarande förpackningen för snabbitsocker är totalt ohanterbar. Försök att öppna den som tänkt och sedan häll över bitarna i t.ex. en sockerskål, så får ni se hur smidigt det är. Era embalagedesigners måste vara totalt opraktiska och konsumentfrånvända. Något mer opraktiskt i förpackningsväg har jag svårt att tänka mig. Tur att produktionen inte flyttades till samma anläggning som den där ni hanterar sirap, för då hade ni väl försökt med en plastflaska. Ändra snarast eller återgå till den tidigare förpackningen.

  Vänliga hälsningar
  Erland Gustafsson,

 • Sedan många år är jag en trogen willyskund. När Willys för några år sedan introducerade snabbitsocker från Garant slutade åtminstone min butik att också sälja Dansukker. Garants förpackning är av samma typ som er nya, vilket har tvingat mig att besöka ICA när det varit dags att köpa snabbitsocker. Jag har också påtalat för Garant att förpackningen är värdelös.

  Varför har man en bordsförpackning till 1 kg bitsoker? Alltså en förpackning som snyggt presenterar innehållet när den öppnas.
  En bordsförpackning som ska stå framme kan inte se så tråkig ut. Den måste givetvis ha ett mycket mer tilltalande utseende, inte bara en presenterande öppning.
  Men vem ställer fram så mycket sockerbitar på bordet? Och hur snygg är förpackningen när innehållet börjar tryta efter ett antal månader? Grundtanken med förpackningen har inte genomförts fullt ut och är dessutom helt fel med avseende på mängden.

  En förpackning med 1 kg bitsocker ska vara designad för att stå i ett skafferi. Där ska den förstås ta så lite plats som möjligt och kan inte ligga ner.
  När bordsförpackningen är öppnad måste den förvaras stående i en ytterpåse, och både bitar och löst socker ramlar ut i påsen. När man sedan lyfter eländet hamnar bitarna under kartongen i påsen och det går inte att ställa ner den igen utan besvär och utan att smula sönder bitarna.

  Om det nu är som Pernilla skriver, att folk i andra europeiska länder inte klagat, så kanske det finns en lösning:
  Be era nöjda konsumenter ta några bilder som visar hur man förvarar denna förpackning. Publicera sedan några exempel. Men titta på dem själva först, och avgör om ni skulle vilja ha det på det viset.
  Problemet kan bli att få in några bilder om ni bara ber nöjda konsumenter.
 • Ang nya förpackningen; är det lika stor mängd socker som i den gamla? På grammet lika mycket?
  Emelie
 • Hej Emelie!

  Tack för ditt mejl.
  Snabbitsocker 1kg väger 1kg - den gamla innehöll också 1kg.
  Om du refererar till antal bitar per förpackning så fanns det ett skrivfel i den första versionen men detta är justerat nu. Den totala vikten är 1kg.

  Hälsar Dansukker
  Ann-Louise
 • Kan bara hålla med. Den nya förpackningen är totalt oduglig. Ge oss en förpackning som går att ha i skafferiet.
  Robban (inte så gammal som man kan tro)

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.