Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vilken sirap innehåller receptet sockerbrynt potatis?

Vilken sorts sirap används och ska poatisen vara varm eller kall vid tillagningen?
Mvh Helen

Kommentarer

  • Hej Helene,
    Tack för din fråga.
    Receptet som finns på hemsidan är otydligt och kommer att ändras inom kort.
    Under tiden skriver jag ingredienser och tillvägagångssätt här. Vi har även ett liknande recept med Muscovadosirap istället för socker som ger en lite annan karaktär på potatisen, se receptet i länken:
    https://www.dansukker.se/se/recept/muscovadopotatis.aspx

    Ingredienser till Sockerbrynt potatis:
    1 kg potatis (kokt och skalad)
    200 g Dansukker Strösocker
    50 g smör
    Gör så här:
    Lägg socker i en stekpanna och låt det smälta. Rör inte i sockret, då blir det klumpigt.
    Lägg i smöret när sockret smält och till sist potatisarna.
    Rör till potatisarna är gyllenbruna, cirka 20 minuter.

    Ha en härlig start på veckan!
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.