Söta torrt Marsala-vin

Jag har av misstag råka köpa  torrt Marsala-vin (italienskt vin) som finns både torrt och sött. Torra varianten (sec) används i matlagning och söta (dolce) som dessertvin.
Tänkte helt enkelt söta vinet med lämplig mängd socker. Ser på systemets hemsida att söt Marsala har sockerhalt 10,4 g/dl. Kan jag använda t ex 50g rörsocker till en 70 cl flaska (eller kanske florsocker) och löser sig sockret ”enkelt”? Vill inte göra sockerlag.

Kommentarer

  • Hej Boo!

    Tack för ditt mail och din förfrågan.
    Vi rekommenderar att du använder vanligt vitt strösocker. Florsocker funkar ej - då det innehåller potatisstärkelse. När det gäller mängden av strösocker så tänker jag att du får testa med 50g i starten och kanske tillsätta lite till, om du föredrar att vinet ska vara lite sötare.

    Ha en fin dag! Hälsar Dansukker
    Ann-Louise

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.