Söta torrt Marsala-vin
Jag har av misstag råka köpa torrt Marsala-vin (italienskt vin) som finns både torrt och sött. Torra varianten (sec) används i matlagning och söta (dolce) som dessertvin.
Tänkte helt enkelt söta vinet med lämplig mängd socker. Ser på systemets hemsida att söt Marsala har sockerhalt 10,4 g/dl. Kan jag använda t ex 50g rörsocker till en 70 cl flaska (eller kanske florsocker) och löser sig sockret ”enkelt”? Vill inte göra sockerlag.
Tänkte helt enkelt söta vinet med lämplig mängd socker. Ser på systemets hemsida att söt Marsala har sockerhalt 10,4 g/dl. Kan jag använda t ex 50g rörsocker till en 70 cl flaska (eller kanske florsocker) och löser sig sockret ”enkelt”? Vill inte göra sockerlag.
Följ inlägget
0
följare
Tack för ditt mail och din förfrågan.
Vi rekommenderar att du använder vanligt vitt strösocker. Florsocker funkar ej - då det innehåller potatisstärkelse. När det gäller mängden av strösocker så tänker jag att du får testa med 50g i starten och kanske tillsätta lite till, om du föredrar att vinet ska vara lite sötare.
Ha en fin dag! Hälsar Dansukker