Till senaste kommentaren

Spannmåls allergi, gluten fri glykossirap

Vad kan användas iställe för glykossirap? Eller? Kan glykossirap framställas på något annat än spannmål med gluten i? Då man är så pass allergisk att 20ppm är lika illa. Utan behöver ligga på 00 ppm. Naturligt glutenfri.Då vete ej kan användas till att framställa glykossirap. Då vete ej är GMO fri, vad kan då tilllämpas för gröda med stärkelse i för att framställa glykossirap på? Potatis eller liknande som också innehåller naturligt stärkelse i sej, kan vara ett alternativ.  
Mvh
Lena

Kommentarer

  • Hej Lena!

    Tack för din förfrågan.

    Vete som vi använder för att tillverka Glykossirap är GMO-fritt.

    Eftersom Dansukker Glykossirap innehåller mindre än  20 ppm (20 mg/kg) gluten kan man enligt Codex Alimentarius ange den som glutenfri och produkten kan därmed användas även för glutenintoleranta.

    Hälsar Dansukker
    Ann-Louise
  • Hej igen även om de är 20 ppm så kan inte jag och många fler med mej äta något med just de. De måste vara 00ppm inte 20 ppm. De är en oftast en hemsk smärta som gör en sängliggandes 24/7 i början

    Så har man väldig allergi eller känslig för de så blir man väldigt sjuk. Jag blir sjuk i fler månader. Näst intill ofunktionell och blir som handikappad. Fruktansvärda smärtor. Som ebbar ut väldigt långsamt i flera månader. 1:a månaden är värst.
    Så snälla byt ut vete /gluten .ot något annat
    mvh
    Lena
  • Hej igen,

    Eftersom vi köper in vår produkt glykossirap har vi inte möjlighet att ändra på produktens bas utan den kommer fortsätta att framställas av vete, tyvärr. Det går bra att byta ut glykossirap med vit sirap men tänk då på att denna produkt är mycket sötare än glykossirap.

    Ha en trevlig vecka.
    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.