sylt
Hej!
Jag kan inte förvara bär i frysen p.g.a. att jag har bara en halv frys.
och inte heller i kylskåpet kan jag heller inte förvara p.g.a. lika där har bara en halv kylskåp
Min källare är inte speciell kall,
Om jag gör lingonsylt och förvarar den i en glasburk. Hur mycket socker behöver jag?
Om jag gör blåbärssylt och förvara den i en glasburk. Hur mycket socker behöver jag?
Carina
Jag kan inte förvara bär i frysen p.g.a. att jag har bara en halv frys.
och inte heller i kylskåpet kan jag heller inte förvara p.g.a. lika där har bara en halv kylskåp
Min källare är inte speciell kall,
Om jag gör lingonsylt och förvarar den i en glasburk. Hur mycket socker behöver jag?
Om jag gör blåbärssylt och förvara den i en glasburk. Hur mycket socker behöver jag?
Carina
Följ inlägget
0
följare
Menar du att du ska göra sylt som du sedan ska förvara i rumstemperatur? Vi rekommenderar att du gör sylt med antingen 1 kg bär och 1 kg syltsocker, men då får du en ganska söt sylt. Alternativt att du gör din sylt på hälften så mycket syltsocker, dvs. 1 kg bär och 1/2 kg syltsocker (eller utgår från den mängd bär du vill använda). Ju mer syltsocker du använder ju längre hållbarhet har sylten. Bäst hållbarhet får du alltid om det du tillagar får stå kallt.
Hoppas att jag besvarade dina frågor, annars får du gärna återkomma.
Ha en trevlig onsdag,
Dansukker