Till senaste kommentaren

Syltsocker i glass, är glassen förstörd?

Hej! Jag råkade av misstag ha syltsocker istället för strösocker i min glassmet, hälften har först kokats upp i mjölk och grädde och andra hälften har vispats poröst med äggulor sedan har alltihop sjudit till 84 grader. Kommer detta bli konstigt när den sväller nu och sedan går runt i glassmaskin?

Kommentarer

  • Hej Beata,

    Tack för din fråga.
    Dessvärre har jag aldrig testat att göra glass med syltsocker så därför vet jag inte hur resultatet kommer att bli. Eftersom det förmodligen är en så liten mängd som kokats upp tror jag dock inte att det kommer att påverka slutresultatet nämnvärt.

    Hoppas att din glass blev god ändå!
    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Utifall någon annan läser det här och undrar:

    Gelatin/fruktfiber/pektin gör glassen krämigare och att den inte smälter så snabbt. Extra bra glass, med andra ord.

  • Tack för dina råd Lena. Jag har själv aldrig testat att göra glass med gelatin/fruktfiber/pektin men kan tänka mig att det gör så att glassen inte smälter lika snabbt.

    Med hjälp av vår produkt Glykossirap blir glassen även lenare, mjukare och sänker fryspunkten, vilket gör glassen mer hanterbar.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.