Syltsocker+Atamon?
Jag använder gärna Syltsocker till marmelad, men tycker att den blir för söt med de sockermängder som står i recepten. i år kan jag inte frysa in utan måste konservera. Kan jag komplettera med Atamon (=natriumbenzoat) för längre hållbarhet, eller blir något fel med kombinationen?
Följ inlägget
0
följare
Tack för din fråga.
Eftersom Syltsocker är en så smidig allt-i-ett produkt så gör jag bara sylt med syltsocker och har därför inte testat att tillsätta konserveringsmedel. Däremot tror jag inte att det ska vara några problem eftersom vårt syltsocker också innehåller konserveringsmedel. Tycker du även att en sylt på hälften så mycket syltsocker är för söt? Annars kan du ta 1 kg bär och 500 g syltsocker och få en lika hållbar sylt som med 1 kg bär och 1 kg syltsocker.
Återkom gärna om du undrar något mer och ha en trevlig måndag,
Dansukker
Går det att koka om sylt som blivit för hård även om man har haft i konserveringsmedel?
Det går bra att koka om sylten om den blivit för hård även om du har konserveringsmedel i. Tillsätt då lite vatten och koka någon minut.
Vänligen,
Dansukker
Tack så mycket för svar 😊
Till 1 kg tomater tar jag endast 350 gr Dansukker Syltsocker till tomatmarmelad. Likaså till Citrusmarmelad (blandade citrusfrukter) 1 kg frukt + 350 gr Dansukker.
Vänligen
Kerstin
Tack för dina tips!
Ha en fin dag!
Hälsar Dansukker
Hej Margareta!
Det går utmärkt att koka marmelad av mogna svarta vinbär.
Hur mycket du ska använda beror på hur mycket bär du har och hur söt du vill att din marmelad ska vara. På förpackningen finns en instruktion för sylt/marmelad som du kan kika på.
Se oxå nedan. Jag rekommenderar att du kokar en liten sats först typ 500g Syltsocker + 1kg svarta vinbär och se hur det blir. Du kan alltid koka om sylten om den blir för hård eller lös genom att tillsätta lite mer bär eller mer vatten.
Lycka till med din marmelad.
Hälsar Dansukker