Lös havtornssylt, vad ska jag göra?
Hej
Har kokat sylt/marmelad med havtorn som blir lös och rinnig. Använt lika delar syltsocket och bär.
Behövs mer syra/ extra pektn för att få den mer fast? Några bra Tips??
Mvh
Chick
Har kokat sylt/marmelad med havtorn som blir lös och rinnig. Använt lika delar syltsocket och bär.
Behövs mer syra/ extra pektn för att få den mer fast? Några bra Tips??
Mvh
Chick
Följ inlägget
0
följare
Tack för ditt mejl och din förfrågan.
Troligen beror det att bären du använt har innehållit för lite pektin eller att sockermängden inte varit tillräcklig. Koka sylten häftigt i ett par minuter för att koka bort lite vätska eller koka om sylten med tillsats av Melatin (pektinpulver som säljs i små påsar i vanliga livsmedelsbutiker) enligt anvisningarna på förpackningen.
Hoppas du lyckas få ordning på din havtornssylt!
Hälsar Dansukker