Till senaste kommentaren

Lös havtornssylt, vad ska jag göra?

Hej
Har kokat sylt/marmelad med havtorn som blir lös och rinnig. Använt lika delar syltsocket och bär.
Behövs mer syra/ extra pektn för att få den mer fast? Några bra Tips??

Mvh
Chick

Kommentarer

  • Hej Chick!

    Tack för ditt mejl och din förfrågan.
    Troligen beror det att bären du använt har innehållit för lite pektin eller att sockermängden inte varit tillräcklig. Koka sylten häftigt i ett par minuter för att koka bort lite vätska eller koka om sylten med tillsats av Melatin (pektinpulver som säljs i små påsar i vanliga livsmedelsbutiker) enligt anvisningarna på förpackningen.

    Hoppas du lyckas få ordning på din havtornssylt!
    Hälsar Dansukker
    Ann-Louise

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.