Semitorkade tomater i olja

Hur kan ni ge recept på något som kan döda era kunder? Har ni läst på om botulism? Ovanligt, men risken finns.

Kommentarer

  • Hej!
    Botulism är mycket ovanligt som du säger, men för att minimera denna risk kommer vi att förtydliga recepten med tomater i olja genom att ange att tomaterna ska tvättas av och rengöras, att glasburkarna ska steriliseras innan tomaterna hälls upp på burk och att de sedan ska förvaras kallt i kylskåp då bakterien som orsakar botulism inte trivs i kylskåpskall temperatur.

    Pernilla
  • Det känns inte som det räcker med dom tilläggen. Ni bör lägga till hur länge det kan förvaras i kyl t.ex. och sen ätas utan risk.
  • Hej Ingela,

    Tack för ditt tillägg. Vi kommer också att skriva i recepten att det kan förvaras i cirka en vecka i kylskåpet.

    Hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Jag undrar om man kan frysa tomaterna? Eller blir dom helt annorlunda då?


  • Hej Eva,

    Tack för din fråga.
    Jag tror tyvärr inte att det kommer bli bra att frysa in tomaterna eftersom de förmodligen kommer att släppa mycket vätska då och bli mjuka och tråkiga.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.