Utgånget datum syltsocker

Tog syltsocker till hjortronsylt, såg sen att det var nästan 1 år för gammalt.
Kan man bli dålig av så gammalt syltsocker?

Kommentarer

  • Hej Ann-Britt,

    Vi rekommenderar inte att man använder syltsocker som gått ut eftersom det kan påverka funktionen av sockret, dvs. hållbarheten på sylten och att den inte stelnar. Men om den färdiga sylten ser bra ut och smakar gott så bör det inte vara några problem att använda den. Den kanske inte håller lika länge som en sylt gjord på syltsocker inom rätt datum.

    Somriga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Till hjortronsylt är det för övrigt onödigt att använda syltsocker.

  • Hej Ing-Marie,

    Det finns många anledningar till att använda syltsocker, en av dessa är att sylten håller betydligt längre än med vanligt socker. Men det är så klart upp till var och en att använda syltsocker.

    Glada hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Förvisso är det så. Men hjortron och lingon innehåller mycket pektin så det borde verkligen inte behövas syltsocker. Men smaken är som baken.
  • Det stämmer också 🙂
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.