Vad är skillnaden mellan Ljus och Mörk sirap?
Vad är skillnaden mellan ljus och mörk sirap när jag gör äppelkaka?
Följ inlägget
1
följare
Tack för din fråga.
När du ska baka är skillnaden mellan mörk och ljus sirap smaken.
Den ljusa sirapen är vår bassirap med en ton av karamell medan den mörka sirapen har en fylligare och mörkare ton av karamell som lutar åt lakritssmaken.
Den ljusa sirapen är vanligast att baka äppelkaka och liknande med men det går minst lika bra att använda den mörka sirapen, välj den du tycker är godast.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
Mvh
Charlotta
Det går alldeles utmärkt att använda den mörka sirapen och alla andra av våra sirapsprodukter efter utgånget datum. Sirap går inte ut men kräver en datumstämpel på grund av lagstiftningen. Kolan/knäcken kommer med andra ord smaka lika gott som vanligt.
Vänligen,
Dansukker
Jag bor i England och bakar gärna. Vad kan jag använda som finns här när det står mörk sirap i
stort tack på förhand!
Mvh
Rebecca Andoff
Tack för din fråga.
Jag har dessvärre inte så bra koll på vad England har utbud av bakprodukter men jag skulle rekommendera dig att använda ett mörkt socker, såsom farinsocker istället för mörk sirap. Den mörka sirapen har bland annat smaker av lakrits och salt, läs mer om produkten här för att se vilka produkter som finns i England och som kan passa att byta ut mörk sirap med.
Lycka till med bakningen!
Vänligen,
Dansukker
Det går bra att baka vörtbröd med ljus sirap men det godaste är om du använder brödsirap eller mörk sirap som ger en kraftigare smak och mer karaktär på brödet. Men funktionellt kommer det ge samma resultat.
Vänligen,
Dansukker
Det går bra att använda ljus sirap istället för mörk sirap till dina kolasnittar. Mörk sirap ger en kraftigare smak och mer karaktär till dina snittar medan den ljusa sirapen har toner av karamell. Men funktionellt kommer det ge samma resultat.
Lycka till med dina kolasnittar!
Hälsar Dansukker
Mvh
Göran
Tyvärr känner jag inte till guldsoja. Men är det som den soja man kan köpa här i Sverige så har ju det en ganska kraftig smak som kan ändra smakkaraktär på ditt vörtbröd. Använd istället ett brunt / mörkare socker i degen eller ett mörkt öl som vätska om det handlar om färgen.
Lycka till!
Hälsningar, Dansukker.
Tack fr svaret
Göran
Om du refererar till Dansukker Farinsocker så bör detta räcka, alternativt finns Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker men där har sockret kraftigare smak av lakrits. Vilka varianter som finns att köpa i Frankrike vet jag faktiskt inte.
Lycka till med ditt julbak!
Hälsar Dansukker
Ska baka ett matbröd som inte blir mörkt,men ska va mörk sirap i.
Kan jag ta ljus eller vit baksirap istället?
Eller något annat tips kanske?
Vänliga hälsningar Heléne Segergren
Tack för ditt mail och din förfrågan.
Du kan absolut använda både Ljus Sirap och Vit Sirap till ditt matbröd. Alla våra sirapar har liknande funktionella egenskaper men smaken skiljer dem åt. Mörk Sirap har en kraftigare maltsmak och ger mörk färg till ditt bröd. Ljus sirap har mer smak av karamell och används med fördel till småkakor och godis. Vit Sirap inte har inte så mycket smak och vi rekommenderar Vit Sirap till vetedeg för att baka kanelbullar och vetelängder.
Så länge du är medveten om färg- och smakskillnaden kan du använda en alternativ variant av de sirapar som vi har!
Lycka till med ditt brödbak!
Hälsar Dansukker
Tack för ditt mail och din förfrågan.
Brödsirap och Mörk Sirap innehåller en liten mängd rörsockersirap som blandas med betsocker under tillverkningen. Ljus Sirap och Vit Sirap består endast av betsocker.
Hälsar Dansukker
Skillnaden mellan ljus och mörk sirap är att den mörka sirapen innehåller större mängd rörsockersirap/melass och kokar lite längre än den ljusa sirapen. Den ljusa sirapen är inte mer raffinerad än den mörka.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
Bakar filbröd, men dottern vill ha ljusare bröd. Blir brödet ljusare med vit sirap istället ljus sirap?
Ljus och vit sirap ger väldigt liten färgskillnad. Det är mjölet som gör brödet mörkt i färgen. Vetemjöl ger ljust bröd och grövre mjölsorter ger mörkare bröd.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
Tyvärr kan du inte koka ljus sirap så att den blir mörk. Du behöver bland annat rörsockersirap/melass som ska tillsättas, inte malt. Du kan så klart testa om du får tag på sådan melass men jag kan inte ge ut ett specifikt recept.
Lycka till,
Dansukker