Vad är skillnaden mellan Ljus och Mörk sirap?
Vad är skillnaden mellan ljus och mörk sirap när jag gör äppelkaka?
Följ inlägget
0
följare
Tack för din fråga.
När du ska baka är skillnaden mellan mörk och ljus sirap smaken.
Den ljusa sirapen är vår bassirap med en ton av karamell medan den mörka sirapen har en fylligare och mörkare ton av karamell som lutar åt lakritssmaken.
Den ljusa sirapen är vanligast att baka äppelkaka och liknande med men det går minst lika bra att använda den mörka sirapen, välj den du tycker är godast.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
Mvh
Charlotta
Det går alldeles utmärkt att använda den mörka sirapen och alla andra av våra sirapsprodukter efter utgånget datum. Sirap går inte ut men kräver en datumstämpel på grund av lagstiftningen. Kolan/knäcken kommer med andra ord smaka lika gott som vanligt.
Vänligen,
Dansukker
Jag bor i England och bakar gärna. Vad kan jag använda som finns här när det står mörk sirap i
stort tack på förhand!
Mvh
Rebecca Andoff
Tack för din fråga.
Jag har dessvärre inte så bra koll på vad England har utbud av bakprodukter men jag skulle rekommendera dig att använda ett mörkt socker, såsom farinsocker istället för mörk sirap. Den mörka sirapen har bland annat smaker av lakrits och salt, läs mer om produkten här för att se vilka produkter som finns i England och som kan passa att byta ut mörk sirap med.
Lycka till med bakningen!
Vänligen,
Dansukker
Det går bra att baka vörtbröd med ljus sirap men det godaste är om du använder brödsirap eller mörk sirap som ger en kraftigare smak och mer karaktär på brödet. Men funktionellt kommer det ge samma resultat.
Vänligen,
Dansukker