Till senaste kommentaren

Vad är skillnaden mellan Ljus och Mörk sirap?

Vad är skillnaden mellan ljus och mörk sirap när jag gör äppelkaka?
(Uppdaterad )

Kommentarer

  • Hej Bernadette,

    Tack för din fråga.
    När du ska baka är skillnaden mellan mörk och ljus sirap smaken.
    Den ljusa sirapen är vår bassirap med en ton av karamell medan den mörka sirapen har en fylligare och mörkare ton av karamell som lutar åt lakritssmaken.

    Den ljusa sirapen är vanligast att baka äppelkaka och liknande med men det går minst lika bra att använda den mörka sirapen, välj den du tycker är godast.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
    (Uppdaterad )
  • Hej, jag undrar över en mörk sirap med utgångsdatum i september 2014. Hur blir den att använda till kola/knäck? Ändras smaken eller blir den kristalliserad?

    Mvh
    Charlotta
    (Uppdaterad )
  • Hej Charlotta,

    Det går alldeles utmärkt att använda den mörka sirapen och alla andra av våra sirapsprodukter efter utgånget datum. Sirap går inte ut men kräver en datumstämpel på grund av lagstiftningen. Kolan/knäcken kommer med andra ord smaka lika gott som vanligt.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
    (Uppdaterad )
  • Hej!
    Jag bor i England och bakar gärna. Vad kan jag använda som finns här när det står mörk sirap i
    stort tack på förhand!
    Mvh
    Rebecca Andoff 

  • Hej Rebecca,

    Tack för din fråga.
    Jag har dessvärre inte så bra koll på vad England har utbud av bakprodukter men jag skulle rekommendera dig att använda ett mörkt socker, såsom farinsocker istället för mörk sirap. Den mörka sirapen har bland annat smaker av lakrits och salt, läs mer om produkten här för att se vilka produkter som finns i England och som kan passa att byta ut mörk sirap med.

    Lycka till med bakningen!
    Vänligen,
    Dansukker


    Sofia
  • Går det att baka vörtbröd med ljus sirap?
  • Hej Lisa,

    Det går bra att baka vörtbröd med ljus sirap men det godaste är om du använder brödsirap eller mörk sirap som ger en kraftigare smak och mer karaktär på brödet. Men funktionellt kommer det ge samma resultat.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Kan jag använda ljus sirap istället för mörk sirap till småkakor - kolasnittar?
    Susanne
  • Hej Susanne!

    Det går bra att använda ljus sirap istället för mörk sirap till dina kolasnittar. Mörk sirap ger en kraftigare smak och mer karaktär till dina snittar medan den ljusa sirapen har toner av karamell. Men funktionellt kommer det ge samma resultat.
    Lycka till med dina kolasnittar!

    Hälsar Dansukker
    Ann-Louise
  • Tusen Tack för svar ❤️
    Susanne
  • Hej. Bor i France, ingen mörk sirap här. Läste kommentarerna att blanda i farinsocker i den ljusa sirapen. Kan jag ta i lite guldsoja, just för färgen när jag gör vörtbröd.
    Mvh
    Göran
    Göran
  • Hej Göran!
    Tyvärr känner jag inte till guldsoja. Men är det som den soja man kan köpa här i Sverige så har ju det en ganska kraftig smak som kan ändra smakkaraktär på ditt vörtbröd. Använd istället ett brunt / mörkare socker i degen eller ett mörkt öl som vätska om det handlar om färgen.
    Lycka till!
    Hälsningar, Dansukker.
    Pernilla
  • Ok. Använt mörk öl. Sojan är mer en färgförändrare, behövs inte många droppar. Räcker vanligt Farin eller finns det mörkare?
    Tack fr svaret
    Göran
  • Tack för svaret.
    Göran
    Göran
  • Hej Göran!

    Om du refererar till Dansukker Farinsocker så bör detta räcka, alternativt finns Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker men där har sockret kraftigare smak av lakrits. Vilka varianter som finns att köpa i Frankrike vet jag faktiskt inte.
    Lycka till med ditt julbak!

    Hälsar Dansukker
    Ann-Louise

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.