Till senaste kommentaren

Vad framställs Dansukker Brun Farin Strö av?

Brun Farin Strö är framställt av betsocker med tillsatt rörsockersirap och maltodextrin.
Dansukker Konsumentkontakt (Uppdaterad )

Kommentarer

  • Varifrån kommer maltodextrin. Vi med svår celiaki kan inte äta det om det utvinns av vete. Bra om ni skriver ut dess ursprung.
    Lena
  • Hej Lena,

    Maltodextrinet i Brun farin strö tillverkas från potatisstärkelse.

    Anledningen till att vi inte deklarerar detta på vår förpackning är för att när maltodextrin tillverkas sker det en nedbrytning av stärkelsen i mindre bitar i en kemisk process (värme och enzymer). Så det som bildas är inte längre en stärkelse då definitionen av stärkelse är en viss längd på glukoskedjorna. Kortare kedjor (oligosakarider och polysackarider) går under samlingsnamnet maltodextrin om de har tillverkats genom kemisk nedbrytning av stärkelse. Då det inte längre är en stärkelse vi har tillsatt i produkten kan den inte deklareras som det.

    Hoppas att detta klargjorde lite.
    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.