Varför stelnar inte sylten?

Gör precis som Receptet 500 gram Krusbär 500 gram Syltsocker och 1 Kanelstång kokas först 3 minuter krossar bären hafsigt och tar i Syltsocker och Kanelstång. Har kokat i 20 minuter men stelnar inte så mycket.

Kommentarer

  • Hej Astrid!

    Det kan bero på att krusbären innehållit för lite pektin eller att sockermängden inte varit tillräcklig. Koka sylten häftigt i ett par minuter för att koka bort lite vätska eller koka om sylten med tillsats av Melatin (pektinpulver som säljs i små påsar i vanliga livsmedelsbutiker) enligt anvisningarna på förpackningen.
    Återkom gärna om du har övriga frågor!

    Hälsar Dansukker
    Ann-Louise
  • Tack för snabbt svar, ha en fin Måndag.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.