Till senaste kommentaren

Vilket socker ska jag använda till sockerlag?

Hej!
Vilken sockerprodukt med konserverande egenskaper kan jag använda till sockerlag?
Känns vanskligt att laborera med pektin och natriubenzoat, kan för lite.
Inkokta hela plommon i sockerlag, frysen har gått sönder.


Anna

Kommentarer

  • Hej Anna,

    Tack för din fråga.
    När du ska göra sockerlag rekommenderar jag att du använder vanligt strösocker. Vårt syltsocker som innehåller kaliumsorbat (för längre hållbarhet) innehåller också pektin som ger en stelnande effekt, vilket man inte vill ha när man gör sockerlag. En oöppnad burk med inkokta plommon i sockerlag kan hålla några månader och då hoppas jag att din frys fungerar igen 🙂

    Återkom gärna om du undrar något mer.
    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.