Vilket socker ska jag använda till sockerlag?
Hej!
Vilken sockerprodukt med konserverande egenskaper kan jag använda till sockerlag?
Känns vanskligt att laborera med pektin och natriubenzoat, kan för lite.
Inkokta hela plommon i sockerlag, frysen har gått sönder.
Anna
Vilken sockerprodukt med konserverande egenskaper kan jag använda till sockerlag?
Känns vanskligt att laborera med pektin och natriubenzoat, kan för lite.
Inkokta hela plommon i sockerlag, frysen har gått sönder.
Anna
Följ inlägget
0
följare
Tack för din fråga.
När du ska göra sockerlag rekommenderar jag att du använder vanligt strösocker. Vårt syltsocker som innehåller kaliumsorbat (för längre hållbarhet) innehåller också pektin som ger en stelnande effekt, vilket man inte vill ha när man gör sockerlag. En oöppnad burk med inkokta plommon i sockerlag kan hålla några månader och då hoppas jag att din frys fungerar igen 🙂
Återkom gärna om du undrar något mer.
Vänliga hälsningar,
Dansukker