Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Bleker ni ert socker?

Hej!

Varför bleker ni fortfarande sockret? Är inte det ganska ute? Folk är väl mer och mer medvetna om vad man stoppar i sig och vill ha så naturliga produkter som möjligt. Jag hade iallafall föredragit oblekt strösocker om det fanns.

Mvh,
Richard
Richard Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Richard,

    Tack för din fråga.
    Vi bleker inte vårt socker utan tvättar kristallerna med vatten i en centrifug.

    Ha en trevlig helg!
    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Det gick snabbt. Tack!
    Varför tvättar ni dom då?
    Richard
  • Hej igen Richard,

    Råvaran till sockret är sockerbetor. Sockret i betan lakas ur och tjock sockerhaltig saft kokas tills kristaller bildas. Kristallisering är en naturlig reningsprocess.

    Saften centrifugeras sedan för att skilja på sockerkristaller och kvarvarande saft. Därefter tvättas kristallerna före torkning och lagring i silo. Rester av sirap på kristallerna försvårar både torkning, lagring och paketering.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej!
    Jag skulle också gärna se ett mer brunt eller "naturlig" färg på sockret där kanske fler mineraler finns kvar.
    MVH Susanne
    susanne Overbeeke
  • Hej Susanne,

    Tack för din input.
    Vi har både vitt och brunt socker i vårt sortiment då båda sorterna efterfrågas.

    Trots att det bruna sockret tvättats lite mindre och därför har lite mineraler kvar på kristallerna är det inte nyttigare än det vita sockret. Du måste äta en stor mängd socker för att ta till dig dessa mineraler.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.