Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Produktionen av vitt socker.

Hej!

Varför bleker ni fortfarande sockret? Är inte det ganska ute? Folk är väl mer och mer medvetna om vad man stoppar i sig och vill ha så naturliga produkter som möjligt. Jag hade iallafall föredragit oblekt strösocker om det fanns.

Mvh,
Richard

Kommentarer

  • Hej Richard,

    Tack för din fråga.
    Vi bleker inte vårt socker utan tvättar kristallerna med vatten i en centrifug.

    Ha en trevlig helg!
    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Det gick snabbt. Tack!
    Varför tvättar ni dom då?
    Richard
  • Hej igen Richard,

    Råvaran till sockret är sockerbetor. Sockret i betan lakas ur och tjock sockerhaltig saft kokas tills kristaller bildas. Kristallisering är en naturlig reningsprocess.

    Saften centrifugeras sedan för att skilja på sockerkristaller och kvarvarande saft. Därefter tvättas kristallerna före torkning och lagring i silo. Rester av sirap på kristallerna försvårar både torkning, lagring och paketering.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.