Välkommen till Dansukker Forum. Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Dansukker erbjuder ett brett sortiment av olika sockerprodukter både från närproducerade sockerbetor men också från sockerrör. Vi lägger stor vikt vid att inspirera och försöker hela tiden utveckla vårt sortiment så det passar de som är aktiva i köket.
Det ska gå bra att baka med syltsocker men tänk på att det kan ge en lite annorlunda smak, lite citrus på grund av citronsyran. Vi rekommenderar dock framför allt att man använder syltsockret till syltning eftersom vi inte kan garantera att kakorna blir lika bra med syltsocker som andra sockerprodukter.
Lycka till med bakningen!
Vänligen,
Dansukker
Tack på förhand hälsningar från mig Sissi
Eftersom jag aldrig har testat att göra nougat på syltsocker i provköket kan jag inte garantera att resultatet blir lika bra som med vanligt socker men förmodligen går det att byta ut de två produkterna. Däremot ger det inte bättre hållbarhet än med vanligt socker så av den anledningen tycker jag inte att du ska byta ut strösockret.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
Vad tråkigt att svinbärsgelén inte blir som den brukar.
Vi rekommenderar inte syltsocker till gelékok eftersom resultatet inte helt säkert blir bra. Vår rekommendation är att använda vår produkt Gelésocker Multi vid mindre satser gelé. Se recept på baksidan av förpackningen eller i länken nedan:
https://www.dansukker.se/se/recept/basrecept-gele.aspx
Vänligen,
Dansukker
Jag ska baka blåbärspaj och undrar om man kan byta ut syltsocker mot strösocker? Ändras smaken isåfall?
Tack för ditt mail. Vet inte vilket recept det gäller så svårt att ge en rekommendation. Men smakmässigt bör det inte bli någon större skillnad. Citronsyran i Syltsocker kan ju eventuellt ge lite syrlighet som inte finns i Strösocker. Det Syltsockret gör är att ge syltigare konsistens till blåbären så att pajen inte blir så rinnig. Om du bara använder strösocker kan du välja att lägga till 2 tsk potatismjöl i blåbärsfyllningen.
Lycka till!
Det går bra att använda syltsocker när du bakar muffins men helst av allt bör du använda strösocker, farinsocker, florsocker eller liknande. Syltsocker ska främst användas för att koka sylt och marmelad.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
I traditionella ungerska s.k. spongecakes, använder de syltsocker för att få fram den minst sagt spännande konsistensen? Eller hur får de till spänsten i kakan?
Undrar,
Spongecakelover
Bra fråga, vi är tyvärr inte så bekanta med ungersk sockerkaka/spongecake för att kunna ge svar på vad som ger den speciella konsistensen. Tror inte att de använder sig av syltsocker men är inte helt säker.
Vänliga hälsningar,
Dansukker
Tack för ditt mejl och din förfrågan.
Vi rekommenderar inte att använda syltsocker när man ska koka gelé, eftersom vi inte kan garantera att resultatet blir bra. Istället för gelé riskerar man att få en seg, grynig kräm, vilket beror på att syran i bären påverkar pektinet.
Ska man bara göra en liten sats gelé rekommenderar vi Gelésocker Multi. En förpackning räcker till 4 dl råsaft. För större satser blir det mer ekonomiskt att använda vanligt socker. Använd 1 kg socker till 1 liter råsaft och koka i 10-15 minuter. Gör sedan ett geléprov där en tesked av koket läggs ett kallt tefat som sätt in i kylen för att svalna.
Lycka till med din gelé!
Hälsar Dansukker