Baka med Syltsocker?

Kan man baka med syltsocker?
(Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Cilla,

  Det ska gå bra att baka med syltsocker men tänk på att det kan ge en lite annorlunda smak, lite citrus på grund av citronsyran. Vi rekommenderar dock framför allt att man använder syltsockret till syltning eftersom vi inte kan garantera att kakorna blir lika bra med syltsocker som andra sockerprodukter.

  Lycka till med bakningen!
  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia
 • Hej, jag ska göra hemmagjord godis marknadsnougat nästa vecka och fick tips om att använda syltsocker för då får godiset lite längre hållbarhet, men förstod inte riktigt om jag skulle blanda ut lite med vanligt socker.  Vill inte att godiset ska bli hårt.  Är syltsocker något ni skulle rekommendera, eller har ni något annat råd om socker som man kan använda?

  Tack på förhand hälsningar från mig Sissi
 • Hej Sissi,

  Eftersom jag aldrig har testat att göra nougat på syltsocker i provköket kan jag inte garantera att resultatet blir lika bra som med vanligt socker men förmodligen går det att byta ut de två produkterna. Däremot ger det inte bättre hållbarhet än med vanligt socker så av den anledningen tycker jag inte att du ska byta ut strösockret.

  Vänliga hälsningar,
  Dansukker
  Sofia
 • Hej jag skall koka vinbärsgelé och har gjort det i många år men tycker att den aldrig blir så fast som jag vill ha den så nu är min fråga skall jag använda syltsocker i stället och är det samma mängd som jag tar med strösocker?
 • Hej Britt,

  Vad tråkigt att svinbärsgelén inte blir som den brukar.
  Vi rekommenderar inte syltsocker till gelékok eftersom resultatet inte helt säkert blir bra. Vår rekommendation är att använda vår produkt Gelésocker Multi vid mindre satser gelé. Se recept på baksidan av förpackningen eller i länken nedan:

  https://www.dansukker.se/se/recept/basrecept-gele.aspx

  Vänligen,
  Dansukker
  Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.