Baka med Syltsocker?

Kan man baka med syltsocker?
(Uppdaterad )

Kommentarer

  • Hej Cilla,

    Det ska gå bra att baka med syltsocker men tänk på att det kan ge en lite annorlunda smak, lite citrus på grund av citronsyran. Vi rekommenderar dock framför allt att man använder syltsockret till syltning eftersom vi inte kan garantera att kakorna blir lika bra med syltsocker som andra sockerprodukter.

    Lycka till med bakningen!
    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
    (Uppdaterad )
  • Hej, jag ska göra hemmagjord godis marknadsnougat nästa vecka och fick tips om att använda syltsocker för då får godiset lite längre hållbarhet, men förstod inte riktigt om jag skulle blanda ut lite med vanligt socker.  Vill inte att godiset ska bli hårt.  Är syltsocker något ni skulle rekommendera, eller har ni något annat råd om socker som man kan använda?

    Tack på förhand hälsningar från mig Sissi
    (Uppdaterad )
  • Hej Sissi,

    Eftersom jag aldrig har testat att göra nougat på syltsocker i provköket kan jag inte garantera att resultatet blir lika bra som med vanligt socker men förmodligen går det att byta ut de två produkterna. Däremot ger det inte bättre hållbarhet än med vanligt socker så av den anledningen tycker jag inte att du ska byta ut strösockret.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
    (Uppdaterad )
  • Hej jag skall koka vinbärsgelé och har gjort det i många år men tycker att den aldrig blir så fast som jag vill ha den så nu är min fråga skall jag använda syltsocker i stället och är det samma mängd som jag tar med strösocker?
    (Uppdaterad )
  • Hej Britt,

    Vad tråkigt att svinbärsgelén inte blir som den brukar.
    Vi rekommenderar inte syltsocker till gelékok eftersom resultatet inte helt säkert blir bra. Vår rekommendation är att använda vår produkt Gelésocker Multi vid mindre satser gelé. Se recept på baksidan av förpackningen eller i länken nedan:

    https://www.dansukker.se/se/recept/basrecept-gele.aspx

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
    (Uppdaterad )
  • Hej
    Jag ska baka blåbärspaj och undrar om man kan byta ut syltsocker mot strösocker? Ändras smaken isåfall?
  • Hej Frida!
    Tack för ditt mail. Vet inte vilket recept det gäller så svårt att ge en rekommendation. Men smakmässigt bör det inte bli någon större skillnad. Citronsyran i Syltsocker kan ju eventuellt ge lite syrlighet som inte finns i Strösocker. Det Syltsockret gör är att ge syltigare konsistens till blåbären så att pajen inte blir så rinnig. Om du bara använder strösocker kan du välja att lägga till 2 tsk potatismjöl i blåbärsfyllningen.
    Lycka till!
    Pernilla
  • Hej jag sk baka  muffins och råkade köpa skyltdockor istället för strösocker,kan jag använda det ändå?
  • Hej Stina,

    Det går bra att använda syltsocker när du bakar muffins men helst av allt bör du använda strösocker, farinsocker, florsocker eller liknande. Syltsocker ska främst användas för att koka sylt och marmelad.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej Dan!

    I traditionella ungerska s.k. spongecakes, använder de syltsocker för att få fram den minst sagt spännande konsistensen? Eller hur får de till spänsten i kakan?

    Undrar,
    Spongecakelover

    Spongecakelover
  • Hej,

    Bra fråga, vi är tyvärr inte så bekanta med ungersk sockerkaka/spongecake för att kunna ge svar på vad som ger den speciella konsistensen. Tror inte att de använder sig av syltsocker men är inte helt säker.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.