Hur mycket vägde en burk farin förr?

Ett gammalt recept anger 1 burk farin, hur mycket var det i burken, kommer ihåg att den var ljusbrun
(Uppdaterad )

Kommentarer

  • Hej Anita,

    Tack för din fråga.
    Våra förpackningar till farinsocker har alltid innehållit 500 gram så det är 500 gram farinsocker som du ska använda till ditt bak.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej,
    Det farinsocker som nu finns är " fuktigt" i förpackning med vikt 500g,
    Det borde vara tyngre än samma mängd torrt farinsocker och alltså innehålla mindre mängd farinsocker / viktenhet . Då blir väl inte sötningseffekten densamma i vått som torrt farinsocker, eller?
    Så hur ska man då tänka i recept, vare sig mängden anges i gram eller deciliter ?

    Undrar
    Agneta 

  • Hej Agneta,

    Tack för din fråga.
    Viktmässigt är det lite skillnad på produkterna. Farinsocker väger ca 75 g per dl och Brun Farin Strö väger ca 90 g per dl. Så smidigast är att du måttar upp i vikt och då tar samma vikt vare sig du använder Farinsocker eller Brun Farin Strö. Annars får du ta 1,2 dl Farinsocker på 1 dl Brun Farin Strö. Smakmässigt är det Farinsockret som har mest karaktär.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia
  • Hej Sofia
    Tack för ditt svar,
    men vad jag egentligen undrade är just angående vikt, inte volym.
    När jag nu bakar mitt bröd, som ska innehålla 500 gram farinsocker,
    blir brödet sötare/ mer smak / om jag tar 500 g Brun Farin Strö än om jag tar 500 g "fuktigt " farinsocker?
    Ska jag ta mer än 500 g Farinsocker för att få samma sötningseffekt/ smak som 500 g Farin strö ?
    Om man skulle torka 500 g av det fuktiga farinsockret till samma torrhet som farin strö så skulle det ju väga mindre än 500 g , tänker jag.

    Agneta
  • Hej igen,

    Om du bakar ditt bröd med 500 gram Brun Farin Strö istället för Farinsocker så kommer du att uppleva det lite sötare och brödet kommer dessutom att upplevas ha mindre smak/karaktär eftersom Farinsockret har starkare toner av lakrits, kryddor, rökighet och mörk karamell. Mitt tips är att du testar dig fram, om du ska byta ut produkterna med varandra, börja med samma mängd och se vad du tycker är godast.

    Vänligen,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.