Förvaring av socker

Hej!

Jag tänkte organisera mitt kök med hjälp av fina burkar/askar, som förvaring. När jag gjorde research insåg jag att man förutom material på behållaren även behöver tänka på om den är lufttät eller inte. Jag köpte svenskt strösocker av ert märke och funderar på vad som är bästa sättet att förvara det, för att maximera hållbarheten? Är glas ett bra material? Ska locket släppa igenom luft eller inte? Något annat tips? Ska jag kanske tänka helt annorlunda?

Trevlig helg!
Med vänlig hälsning, Lovisa

Lovisa Bergman

Kommentarer

  • Hej Lovisa,

    Tack för din fråga.
    Vanligt strösocker har oändlig hållbarhet och blir inte gammalt. Det spelar ingen roll hur du förvarar det så länge det håller sig tort. Glas funkar jättebra men tänkt bara på att det kan komma en lukt, lite som sockerbetan luktar innan den förädlas om strösockret förvaras väldigt slutet. Det är inget fel på sockret då men vissa tycker att det är en oangenäm lukt.

    Mörkt och fuktigt socker såsom muscovadorörsocker ska förvaras i kylskåpet i en torrr och helt sluten förpackning när den öppnats.

    Hoppas att detta hjälpte dig på vägen!
    Glad sommar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.