Till senaste kommentaren

Kan jag koka sylt på Gelésocker Multi?

Kan jag byta ut strösocker till gelesocker multi när jag kokar blåbärssylt, fick slut på vanligt strösocker?

Kommentarer

  • Hej Lena!
    Det bästa är att koka sylt med Syltsocker som ger en bra konsistens och har konserverande egenskaper. Det har inte Gelésocker multi på samma sätt även om det är gelerande. Vi brukar dock inte använda Gelésocker Multi för syltkok utan mer kompotter och gelér som man inte sparar så länge. För att koka en bärkompott använder du 250 g bär och 1 dl Gelésocker Multi. Koka det 5 minuter och häll upp på noga steriliserad burk och låt svalna.
    Lycka till!
    Pernilla
  • Har inte syltsocker heller, men har muscovadosocker jag får prova det 🤔
    Tror du det funkar?
  • Tänkt på att blåbär i sig endast innehåller lite pektin, det som gör att sylten tjocknar och blir fast i konsistensen. Gör du den på enbart muscovadosocker får du koka den längre, åtminstone 20 minuter för att få den lite fastare. Socker är visserligen konserverande men du kan tillsätta konserveringsmedel och citronsyra för att öka hållbarheten ytterligare. Förslagsvis använd 750 g socker till 1 kg bär för att få bättre konsistens och hållbarhet, utan att sylten blir för söt.
    Pernilla

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.