Kan ni tänka er att börja sälja melass?

Hej där. Jag undar lite angående farinsocker. Från youtube hörde jag att man kan göra farinsocker på egen hand genom att blanda vanligt vitt socker och någonting som kallas "molasses". Från filmen verkar det vara som mörk sirap, fast ännu mörkare än mörk sirap, och i filmen sa personen även att det som skiljer på vitt och farin/ brunt socker är bara mängden "molasses".

Jag provade med vanlig mörk sirap och vanligt socker bara för att testa, men det blev inte riktigt som jag ville. Som sagt, så verkar mörk sirap nästan för ljus för detta, även fast det är kallas mörk sirap. Planerar ni att sälja någon produkt som man kan blanda med vanligt socker för att framställa brunsocker så som jag förklarade? Jag skulle vara mycket intresserad av en sådan produkt. Jag har frågat omkring i många olika butiker, och även förklarat om detta "molasses" och vad jag ska använda det till, men det finns ingen butik som har det...

MVH
Jakob

Kommentarer

 • Hej Jakob,

  Tack för din fråga.
  Vi tillsätter något som heter rörsockersirap/rörsockermelass för att få farinsockret mörkt och med en smak av lakrits. Denna sirap/melass är en restprodukt som återstår vid tillverkning av socker och som inte riktigt går att jämföra med vår mörka sirap. Du kan alltså inte tillverka farinsocker med strösocker och mörk sirap och få fram samma produkt som vårt farinsocker.

  För närvarande har vi inte tänkt sälja melass men jag kommer att skicka ditt önskemål vidare till våra produktutvecklare. Ett tips är att söka på det på nätet och se om du kan beställa hem det från antingen England eller USA där melass används mer än här i i Sverige.

  Ha en trevlig tisdag.
  Vänligen.
  Dansukker
  Sofia
 • Ja snälla, börja sälja detta.
 • Mer melass till folket!
  Eller ett farinsocker med en mängd melass i som liknar det som säljs i USA så vi här i norden kan göra deras fantastiska “chocolate chip cookies” med de egenskaper som man bara kan få med rätt mängd melass och rätt typ av rörsocker.
  Det är många på internets slla mat & bak sajter som efterfrågar det eller något liknande bara för de ska kunna baka dessa Amerikanska bakverk som varit så otroligt populära så länge nu.
  Gör en marknadsundersökning på mat & bak sajterna så ska ni få se hur många som saknat detta länge!
  XOXO
 • Jaaa snälla börja sälj sirapen här!!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.