Pannacottan stelnade ej
Har gjort pannakotta med gelesocker efter ert recept flera gånger, men den här gången stelnade den ej riktigt, blev bara en tjock sås. Kokade den 30 sek. Som det står. Ska jag öka koktiden eller vad kan felet vara. Ska göra pannakotta till ett bröllop o behöver veta att det funkar att få rätt konsistens.
Kan den påverkas av att man provsmakat och råkat doppa skeden i smeten efteråt?
Kan den påverkas av att man provsmakat och råkat doppa skeden i smeten efteråt?
Följ inlägget
0
följare
Det är svårt att säga vad det kan bero på. Har använt gelesocker flera gånger men detta har aldrig hänt mig. Att det inte tjocknar som det borde kan bero på för kort koktid, för lite socker eller övermogna bär. Som du säger så kan en sked som man smakat på kontaminera smeten. Det är en enzym i saliven som kan ställa till det.
Koka lite längre nästa gång och var försiktigt med smakskeden nästa gång. Hoppas att det blir en bättre omgång nästa gång.
Mvh Pernilla, Dansukker