Pannacottan stelnade ej

Har gjort pannakotta med gelesocker efter ert recept flera gånger, men den här gången stelnade den ej riktigt, blev bara en tjock sås. Kokade den 30 sek. Som det står. Ska jag öka koktiden eller vad kan felet vara. Ska göra pannakotta till ett bröllop o behöver veta att det funkar att få rätt konsistens.
Kan den påverkas av att man provsmakat och råkat doppa skeden i smeten efteråt?

Kommentarer

  • Hej Kristina!
    Det är svårt att säga vad det kan bero på. Har använt gelesocker flera gånger men detta har aldrig hänt mig. Att det inte tjocknar som det borde kan bero på för kort koktid, för lite socker eller övermogna bär. Som du säger så kan en sked som man smakat på kontaminera smeten. Det är en enzym i saliven som kan ställa till det.
    Koka lite längre nästa gång och var försiktigt med smakskeden nästa gång. Hoppas att det blir en bättre omgång nästa gång.
    Mvh Pernilla, Dansukker
    Pernilla
  • Jag har samma problem. Har inte provdoppat skeden så det kanske är för kort koktid eller för liten mängd socker i förhållande till grädde? Vågar jag koka upp den igen, går det att rädda?
  • Hej Sara,

    Det är svårt att säga vad det beror på men om du har följt receptet och koktiden på 30 sekunder så ska pannacottan stelna. Dessvärre har jag aldrig testat att koka om pannacottan då jag aldrig haft detta problem, så det kan jag tyvärr inte svara på. Gjorde du det så får du gärna återkomma och berätta om resultatet.

    Om du vill göra en reklamation för att se om det är något fel på produkten kan du göra det här: https://www.dansukker.se/se/kontakt/reklamation

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.