Röd vinbärsgele

Hej!
Jag gjorde röd vinbärsgele igår. Av misstag tog jag dubbelt för mycket socker...
Min fråga är om jag kan plocka mer vinbär och koka om gelen utan att då tillsätta mer socker?
Annelie

Kommentarer

  • Hej Annelie,

    Vilket socker använde du när du gjorde gelén? Gelésocker multi eller strösocker? Om du använt strösocker är det bara att tillsätta mer vinbärssaft och koka om men har du använt gelésocker är jag inte lika säker på hur resultatet blir eftersom det redan kokt en gång och innehåller ingredienser som ska göra att gelén stelnar. Men du kan ju inte göra mer än att testa det och blir det inte bra så kan du tillsätta mer vatten och göra en vinbärssaft istället.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.