Tillverkning av sockerbitar

Hej jag och en kollega var trötta en dag efter jobbet och började prata om socker och varför socker bitar görs och varför dom finns och även hur ni tillverkar sockerbitar.  Och även varför bitsocker smakar mindre socker.

Kommentarer

  • Hej!
    Jag vill hänvisa dig till vår hemsida och fliken "Om socker" https://www.dansukker.se/se/om-socker
    Socker i bit har gjorts över hundra år. Tidigare gjorde man sockertoppar som man sedan bröt eller högg bitar ut. Därefter gick man över till färdiga bitar som kunde konsumeras direkt. Att man tillverkat och tillhandahållit dessa är ju för att det funnits en efterfrågan, och det gör det fortfarande. Främst för att ha i kaffe och te. Sockerbitar är inte heller mindre söta än tex strösocker, då sockerbitarna görs 100% rent socker.
    Hälnsningar Dansukker
    Pernilla

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.