Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Är det någon skillnad i söthet på era olika sockerprodukter?

Funderar på om socker kan ha olika grad av sötma, alltså en del är sötare än andra? Vanligt vitt, muscovado, farin, flor osv. Undrar också om halten sötma har ändrats över åren. Var t ex sockertoppen för 100 år sedan sötare eller mindre söt än vitt socker idag? Har t ex väldigt gamla kakrecept som jag undrar hur det påverkar. Sådant kan man fundera över när man äter julkakor som är bakade enligt mormors och farmors gamla recept.
Mvh
Margareta
Margareta Brättemark Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Margareta,

  Tack för dina frågor.
  När det kommer till de produkter vi tillverkar har de en väldigt liten skillnad i sötma. Strösocker har en relativ söthet på 1 och farinsocker, florsocker, muscovadorörsocker med flera är marginellt mindre söta än vanligt strösocker. De har däremot olika smaker och karaktärer som kan göra att vissa sorter upplevs mer eller mindre söta.

  Socker har alltid haft samma sötma så det kommer inte att märkas någon skillnad i söthet när du bakar gamla kakrecept.

  Med vänliga hälsningar,
  Dansukker
  Sofia
 • Hej, kan man använda rörsocker i stället för vitt socker i sylt? I så fall, är det då någon skillnad på mängden man skall använda.? Kan man ta hälften/hälften?

  ZOYLA JOHANSSON
 • Hej Zoyla,
  tack för din fråga.
  Rörsocker fungerar på samma sätt som strösocker, men ger en djupare färg och kraftigare smak åt sylten eller marmeladen. Det går bra att byta ut och ta hälften/hälften. Se nedan Mått och vikt: Rörsocker :
  1 dl = ca 90 g
  1 msk = 15 g
  1 tsk = 5 g
  Med vänlig hälsning,
  Dansukker
  Pernilla

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.