Spara kakdeg

Hej! Jag har haft glutenfri kakdeg (till småkakor) i kylskåp i 14 dagar och bakade ut kakorna idag. Kan man bli sjuk om man äter dom? Funderar om sockret funkar som konserveringsmedel? Såg att pepparkaksdeg håller länge men hittar inget om andra småkakor. 
Med vänliga hälsningar
Pernilla
Pernilla

Kommentarer

  • Hej Pernilla,

    Jag tror inte att det är någon fara att äta kakorna. Socker har ju en viss konserverande effekt men det beror också på övriga ingredienser. Om det är en kakdeg som innehåller ägg, smör och mjölk är det ju dessa ingredienser som blir gamla men jag tror inte att det är någon fara efter 14 dagar. Du får dock själv avgöra om du vill äta kakorna.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.