Varför luktar mitt Strösocker illa?
Strösockret, som jag har haft i skåpet i en glasburk med lock på i 2-3 månader, luktar unket. Det smakar som det ska men luktar illa.
Jag förvarat mitt socker på samma sätt i alla år o aldrig märkt att det luktat på det sättet.
Har ni nån teori vad det kan va fel eller om det är nåt fel överhuvudtaget?
Jag förvarat mitt socker på samma sätt i alla år o aldrig märkt att det luktat på det sättet.
Har ni nån teori vad det kan va fel eller om det är nåt fel överhuvudtaget?
Följ inlägget
0
följare
Tack för din fråga.
Ibland kan sockret lukta unket/beta när det förvaras i en glasburk med tätt lock. Denna lukt försvinner efter ett tag när sockret fått lufta. Det är inget fel på sockret och går bra att äta. Om du vill slippa denna lukt bör du förvara sockret i påsen.
Glad midsommar!
Dansukker