Till senaste kommentaren

Vilseledande och väldigt onödigt tryck på retroförpackning

Hej!
Idag köpte jag strösocker för att göra sylt och det såg lite lustigt ut på pallen i butiken eftersom det låg bruna och vita förpackningar huller om buller. Jag tyckte det kändes bra att de "oblekta" påsarna kommit tillbaka, jag gillade de oblekta förpackningarna som var tidigare bättre.
Men när jag kom hem kände jag mig faktiskt lurad, då jag upptäckte att det inte alls var oblekt papper i påsen utan det var en blekt vit påse med brunt tryck på.
Hur himla onödigt är inte det trycket? Färg som ska produceras, fraktas och tryckas på HELA ytan för att ge sken av att påsen är mer miljövänlig än den vita intill när det istället rimligen är precis tvärtom. Det tyckte jag var himla onödigt....
Ha det gott!

Kommentarer

 • Hej Anna!

  Tack för ditt mail.

  I år är det 150 år sedan vi öppnade vår sockerfabrik i Arlöv och det vill vi uppmärksamma genom att lansera två olika retrodesigns tillsammans med vår traditionella 2kg Strösockerpåse.

  Tidigare var miljövänligt papper brunt men med dagens tryckteknik och material är den vita påsen miljömässigt likvärdig. Då vi använder samma papper till alla våra förpackningar har vi valt att trycka den bruna färgen för att återge Jane Barks design och den tidsepoken på bästa sätt.

  Återkom gärna om du har ytterligare frågor.
  Ann-Louise

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.